Haberler

Bolu'da Yerel Yönetimler

Bolu İl Genel Meclisi Başkanı Halit Yıldız ve Divan Kurulu Üyeleri, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ı Makamında Ziyaret Etti.

Bolu İl Genel Meclisi Başkanı Halit Yıldız ve Divan Kurulu üyeleri, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ı makamında ziyaret etti.

Yıldız ve Divan Kurulunu oluşturan İl Genel Meclisi üyeleri Mücahit Kutlu, Erol Özak ve Ali Cevizoğlu Başkan Yılmaz'ı makamında ziyaret ederek karşılıklı görüş alışverişinde bulundular.

Yeni oluşan Divan Kurulu üyeleri ile birlikte bir nezaket ziyaretinde bulunduklarını belirten Yıldız, "Özel İdare Yasası gereği, İl Genel Meclisleri, başkanlarını kendileri seçiyorlar. Bu amaçla iki yıl önce seçim yapılmıştı ve iki yılı tamamladık, görev süremiz doldu. Geçen ay içerisin de yeni bir seçim yapıldı ve yeni Başkanlık Divanını oluşturduk. Bu nedenle sizleri ziyaret edip, Bolu için neler yapabilirizi tartışmak, konuşmak istedik" dedi.

İl Genel Meclisi'nin son iki yılda gerçekleştirdiği başarılı çalışmalardan övgü ile söz eden Yılmaz ise "Yerel Yönetimler Yasası gereği, Belediyeler ve İl Genel Meclisleri, yerinden yönetim olarak kuvvetlendiler. İlk defa AK Parti iktidarı yönetiminde, İl Genel Meclisleri, Başkanını kendi üyeleri içersinden, kendileri seçmişlerdir. Ve bundan önceki yönetim de iki yıl devam etti. Türkiye'nin tamamında yeniden iki yıl için yeni yönetimlerin seçimleri yapıldı. Bu olay ülkemiz açısından yararlı olur. Gün geçtikçe de yetkiler biraz daha kuvvetlenecek, farklılaşacak. Belediyelerle ilgili de böyle olacak. Belediyeler yasası çıktı. İlave edilecek kısımlar var ve gelirlerimizle ilgili yasada farklılık olmadı, onları beklemekteyiz. İl Genel Meclisindeki arkadaşlar da Bolu'nun bütün köylerinde ve Merkeze bağlı köylerde, Bolu'nun her problemiyle ilgili, çok gayretli çalışma yürüttüler. Hükümetimizin son iki yılda çıkardığı KÖYDES Projesi programı içersinde adım adım her köyümüz ve ilçemiz, Bolu merkez ilçeleri ve köylerimizle yoğun bir çalışmaya girerek, bütün köylerimizin yol ve su konusundaki problemlerinin çözülmesi için gayrette bulundular" diye konuştu.

(BV-İÇ)

04.05.2007 18:33 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title