Haberler

Bolu'da suda doğum yöntemiyle ilk bebek dünyaya geldi

Güncelleme:

Bolu'nun ilk suda doğum yöntemiyle hayata gelen bebeği, İzzet Baysal Devlet Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Ünitesinde gözlerini açtı.

Bolu'nun ilk suda doğum yöntemiyle hayata gelen bebeği, İzzet Baysal Devlet Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Ünitesinde gözlerini açtı. 3 kilo 165 gram olarak doğan bebek, anne babasını sevince boğdu.

Bolu'da İzzet Baysal Devlet Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Ünitesi'nde kurulan Hidroterapi Eşliğinde Travay (suda doğum) ünitesinde ilk doğum gerçekleşti. Bebeğini normal doğumla dünyaya getirmek isteyen ve aynı hastanede ebe olarak çalışan Hasret Ayvalı, 1 Eylül tarihinde suda doğum yöntemiyle bebeği Erdem Ayvalı'yı dünyaya getirdi. Operatör Doktor Bekir Gülaç'ın gerçekleştirdiği suda doğumda, Ayvalı çiftinin bebekleri Erdem Ayvalı 3 kilo 165 gram doğdu. Doğumdan sonra duygularını dile getiren baba İsa Ayvalı, doğuma eşlik etmenin ve bir ilkle babalık duygusu tatmanın tarif edilemeyecek bir duygu olduğunu söyledi.

"Yeniden doğum yapmak istediğimde yine bu yöntemi isterim"

Bolu'da bir ilk olan suda doğum yöntemiyle çocuğuna kavuşan anne Hasret Ayvalı (30), "Normal doğum istiyordum. Ama bu süreç nasıl geçer diye kaygılarım vardı. Acaba normal doğurabilir miyim diye. Suda doğum da ilk bana nasip oldu. Benden 10 gün önce açılmıştı. Benim için çok güzel bir tecrübeydi. Doğum sürecini yönetmem için çok yardımcı olan bir yöntemdi. Ama sadece alet edevat değildi, ekibimizin emeği hepsinden daha önemliydi. Yeniden doğum yapmak istediğimde yine bu yöntemi isterim. Doğum yapacak kişilere de öneririm. Travay sürecinde ağrıyı yönetebilmek normal doğum için en önemli olan şey. Travayın yönetimi aşamasında suyun çok önemi var. Kasları gevşetmek açısından. Benim için çok iyiydi. Ağrı toleransımı çok çok yukarılara çekti ve doğuma çok yardımcıydı" dedi.

"Bu yöntem herkes için uygundur demek çok doğru değil"

Bolu'da uygulanan ilk suda doğumu gerçekleştiren Op. Dr. Bekir Gülaç, "Suda doğum hidroterapi eşliğinde travay dediğimiz bir yöntem. Son dönemlerde normal doğumu teşvik etmek amacıyla bakanlığın uyguladığı bir program. Türkiye'de şu anda 11 ilde yaklaşık 13 merkezde kurulmuş bir doğum yöntemi. Bolu'da bunun uygulanmış olması bizim için büyük bir şans. İstanbul'da sadece 1 tane devlet kuruluşunda var. Suda doğumun faydaları, hastanın doğum sürecini kısaltan bir yöntem. Ağrılarını hafifletmesiyle birlikte hastanın doğum ağrılarına dayanabilirliğini artıran bir yöntem. Aynı zamanda doğumla ilgili kesi ve yırtıklar gibi durumları da azaltan bir yöntem. Her hasta suda doğum için uygun bir hasta değildir. Özellikle iri bebekler, gelişme geriliği olan bebekler, tansiyonu yüksek olan hastalar, kalp hastası olanlar, astım hastası olanlar ve yine bebekle ilgili ciddi problemlerin olduğu durumlarda suda doğum çok uygun olmayabiliyor. Yani bu yöntem herkes için uygundur demek çok doğru değil" şeklinde konuştu. - BOLU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Devlet Hastanesi İzzet Baysal Bolu Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title