Haberler

Bolu'da Sağlık Personeline Eğitim Veriliyor

Bolu'da sağlık personeline yönelik eğitim veriliyor.

Bolu'da sağlık personeline yönelik eğitim veriliyor.

Ulusal Travma ve Acil Cerrahi Derneği'nce Bolu Köroğlu Devlet Hastanesi'nde acil sağlık personeline yönelik kurs başlatıldı.

Bolu, Zonguldak, Karabük ve Bartın'da görev yapan 88 acil sağlık personelinin katıldığı eğitim programının açılışında konuşan Bolu Sağlık Müdürü Mahmut Arık, "Ülkemizin her noktasında travmalı hastaya yaklaşımın standartlaştırılması gerekmekte. Bu bağlamda da ilimizde böyle bir eğitimin gerçekleştiriyoruz" dedi.

Arık, Ulusal Travma ve Acil Cerrahi Derneği'nce düzenlenen eğitim programları kapsamında bin 830 eğitimcinin 19 bin 92 kişiyi sertifikalandırdığını belirterek, "Bugün burada yapılan eğitim sayesinde de bu sayının daha da artacak olması, beni çok memnun etmektedir" ifade etti.

Travma ve Acil Cerrahi Derneği Eğitmeni Yrd. Doç. Dr. Ayhan Özşahin ise 4 gün sürecek eğitimde 16 teorik konu ile 4 uygulama yapılacağını belirterek, sınavlarda yüzde 80 başarı sağlayan kursiyerlere verilecek sertifikaların 5 yıl için geçerli olacağını bildirdi.

Muhabir: Emin Gürbüz

Yayıncı: Kemal Kaymak - BOLU

Kaynak: AA / Yerel

Köroğlu Devlet Hastanesi Zonguldak Karabük Bolu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title