Haberler

Bolu'da 4,8 Büyüklüğünde Deprem

Güncelleme:

Merkez üssü Bolu'nun Ulumescit köyü yakınları olan 4,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesinin internet sitesinde yer alan bilgiye göre deprem, merkez ilçeye bağlı Ulumescit köyünün batısında saat 22.49'da gerçekleşti.

PENCEDEN ATLAYAN BAZI KİŞİLER YARALANDI

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden alınan bilgiye göre bugün saat 22.49'da merkez üssü Bolu'nun Ulumescit Köyü olan 4.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem sırasında korkuya kapılanlar panik içerisinde evlerinden dışarı çıktı. Deprem Düzce, Karabük ve Bartın'da hissedildi. Büyük bir korkunun yaşanmasına neden olan deprem sırasında pencereden atlayan bazı kişiler yaralandı. Merdivenlerden düşen ve bayılan 3 kişi Köroğlu Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, 112 Acil Servis ekipleri ise paniğe kapılarak rahatsızlananlara olay yerinde müdahalede bulundu.



VATANDAŞLAR SOKAĞA DÖKÜLDÜ

Deprem nedeniyle sokağa çıkan vatandaşlar, bir süre bekledikten sonra evlerine döndüler. Yurtlarda ve evlerde kalan öğrenciler ise korku nedeniyle parklarda oturdular. Depremin merkez üssü Ulumescit Köyü Muhtarı Mustafa Öztürk köylerinde herhangi bir hasar olmadığını söyledi.

3 DEPREM DAHA YAŞANDI

Saat 22.49'de merkez üssü Ulumescit olan 4.8 büyüklüğündeki depremin ardından küçük çaplı depremler meydana geldi. Saat 22.51'de merkez üssü Bünüş olan 3.7, saat 22.55'de merkez üssü Tarakçı olan 2.3 ve saat 23.03'de yine merkez üssü Ulumescit olan 2.8 büyüklüğünde depremler meydana geldi.

VALİ ÖZÇİMEN'DEN İLK AÇIKLAMA

Bolu Valisi İbrahim Özçimen ise, "Şu an sıkıntı olacak bir durum ile karşı karşıya değiliz. Depremin ardından merkez üssü ve çevre köylere jandarma ekiplerimiz çıktı. Bolu'da da polis ve belediye ekiplerimiz incelemelerde bulundular. Daha önce deprem yaşayan bir il olduğumuz için insanlar panikle sokaklara fırladılar. Depremin öncü mü, artçı mı olduğu konusunda henüz net bir bilgimiz yok. Şu an bir problem ile karşı karşıya değiliz" dedi.

KIZILAY İNCELEMEDE BULUNDU

Kızılay Bolu Şubesi Başkanı Hüseyin İka ise Ulumescit Köyü'ne giderek incelemelerde bulundukları, köyde ve bölgede herhangi can ve mal kaybının olmadığını söyledi. Ulumescit'teki araştırmalarının ardından depremle ilgili bilgi veren Hüseyin İka, "Saat 22.49'da Ulumescit merkezli olarak meydana gelen 4.8 büyüklüğündeki depremle ilgili değerlendirme yapmak için depremin merkez üssü olan alandayız. Şu anda Poyraz köyündeyiz, az önce Ulumescit'te idik. Bu alanlarda herhangi ciddi bir hasarla karşılaşmadık, mal veya can kaybına rastlamadık ama durum tespitini yapmaya çalışıyoruz. Öncelikle bütün Bolu halkına geçmiş olsun diyorum. Kızılay olarak da burada gerekli değerlendirmelerimizi yapmaktayız" dedi.


Kaynak: AA / Güncel

Kandilli Rasathanesi Kızılay Bolu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title