Haberler

Bolu: Bolu'ya "acil Afet Deposu" Kuruluyor

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu'yu da kapsayan Batı Karadeniz Bölge Afet Operasyon Merkezi ve Kızılay Bolu Şubesi Temsilcileri'ne, Bolu'da "Acil Afet Deposu" kurulmasına yönelik yer tahsisinin yapıldığı müjdesini verdi.

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu'yu da kapsayan Batı Karadeniz Bölge Afet Operasyon Merkezi ve Kızılay Bolu Şubesi Temsilcileri'ne, Bolu'da "Acil Afet Deposu" kurulmasına yönelik yer tahsisinin yapıldığı müjdesini verdi.

Kızılay Bolu Şube Başkanı Yılmaz Özaslan, Batı Karadeniz Bölge Afet Müdahale ve Lojistik Merkezi Müdürü Mustafa Yılmaz ve iki kurumun temsilcilerinden oluşan heyet, Bolu'da yapılacak çalışmalar hakkında bilgi vermek üzere Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ı makamında ziyaret etti.

Batı Karadeniz Bölge Afet Operasyon Merkezi ile birlikte Kızılay Bolu Şubesi olarak Bolu'da faydalı çalışmalar yaptıklarını belirten Kızılay Bolu Şubesi Başkanı Yılmaz Özaslan, "Merkezdeki arkadaşlarımızla birlikte Bolu'da çok faydalı çalışmalar yaptık. Şimdiye kadar geçtiğimiz dönemlerde Seben yangınında da anında müdahale yapma şansını yakaladık. Bu ziyaretlerde merkezin, bu bölgeye afetlerde nasıl bir çalışma yapacağı, ne imkanlara sahip olduğu hakkında bilgiler aktaracağız" dedi.

Batı Karadeniz Bölge Afet Müdahale ve Lojistik Merkezi Müdürü Mustafa Yılmaz ise, Bolu'ya geliş amaçlarının, afet öncesi hazırlık çalışmaları çerçevesinde kurumsal tanışmayı gerçekleştirmek olduğunu söyledi. Yılmaz, olası afetlerde görev alacak birimleri, kamu kuruluşlarının birbirleriyle iş birliği ve koordinasyonun tam ve eksiksiz yerine getirmesini sağlamak olduğunu ifade etti. Yılmaz, "Biz, Batı Karadeniz Afet Lojistik Merkezi olarak, Sakarya'dan sonra 8 ilden sorumlu bulunmaktayız. Bu sene başlattığımız çalışmalarla bu 8 ilin kamu yerel yönetimleriyle, Kızılay şube başkanlıkları ile, Düzce'de kurulmuş olan Lojistik Merkezi'nin afet kapasitesini tespit etmek, daha kısa bir zamanda haberleşip kısa zamanda müdahale için ilk etapta kurumların tanışmasını gerçekleştirmek istedik" diye konuştu.

Dileğinin afetlerin yaşanmaması olduğunu belirten Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz da, ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, "Şu anda ön tedbirleri almak durumundayız. Biz Allah'a ne kadar niyaz etsek de Kuzey Anadolu Fay Hattı üzerinde bulunuyoruz. Dolayısıyla bilhassa deprem afetinde kurtulabilme şansımız yok. Onun için en az zayiatla kurtulmanın gayretini şimdiden göstermek durumundayız. Afet olduğu yeri yakıyor, acısı dışardan farklı hissediliyor. Bulunduğumuz mekan çok ciddi iki deprem geçirdiği için o yarayı hala hissedebiliyoruz. Tabi afet anında da, afet olduktan sonra da hem sivil toplum örgütlerinin, hem kamu kuruluşlarının çok iyi organize olarak anında müdahale etmesi ve hazır beklemesi lazım" açıklamasında bulundu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title