Haberler

Bolu: Bolu'da Yerel Yönetimler

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, katı atık deposunun faaliyete geçmesiyle çöp sorununun kalmayacağını söyledi.

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, katı atık deposunun faaliyete geçmesiyle çöp sorununun kalmayacağını söyledi.

Avrupa Birliği (AB) normlarında, Türkiye'de birkaç ilin yaptığı katı atık deposu inşaatını basın mensuplarına gezdiren ve çalışmalar hakkında bilgi veren Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, "Bu projeyle Bolu'nun çöp sorununu çözüyoruz" dedi. Katı atık deposunun AB normlarında yapıldığını ve Türkiye'de sadece birkaç ilde böyle bir tesisin olduğunu vurgulayan Başkan Yılmaz, bu tesisiyle çöp sularının yeraltı sularına karışmayacağını belirtti. Eski çöplükte metan gazı tespit ettiklerini ve bu gazı çıkartmaya başladıklarını ifade eden Başkan Yılmaz, "Eski çöplükte halen daha atık sular, yeraltı sularına karışıyor. Yeni yaptığımız bu mekanda ise bu olmayacak. Çöpleri toplayacağımız lotta, Bolu'nun 8 yıllık çöpü toplanacak. Çöpün toplanacağı yere killi toprak serdik, üzerine naylon döşenecek. Bu sayede atık sular yeraltı sularına karışmayacak. Şu an yaptığımız havuzda ise çöpten sızan atık sular toplanacak" diye konuştu. İnşaatın yüzde 40 seviyelerine geldiğini ve 2 ay sonra tamamlanacağını söyleyen Başkan Yılmaz, katı atık deposunun yapımı için şu ana kadar 60 dönüm yer aldıklarını belirtti. İnşaatın teknik konularını ihale ettiklerini, kaba işlerini ise kendilerinin yaptığını, bu sayede maliyeti azalttıklarını belirten Başkan Yılmaz, "Bize emanet edileni çok iyi değerlendirip akıllı kullanmaya çalışıyoruz. Biz emanete ihanet etmiyoruz" şeklinde konuştu.

Katı atık deposunun Bolu için çok önemli bir çalışma olduğunu, ancak Bolu halkının bu çalışmalardan yeteri kadar bilgilenmediğini ifade eden Başkan Yılmaz, vatandaşların doğru bilgilendirilmesi için basın mensuplarına büyük görev düştüğünü vurguladı. Başkan Yılmaz ayrıca, Bolu nüfusundan duyduğu şüpheyi de dile getirerek, "İlimizin nüfusuna göre Bolu'da günlük 100 ton çöp toplamalıyız, ancak biz günlük 250 ton çöp topluyoruz. Nüfusuna göre en çok çöp toplayan belediyeyiz. Çöp verilerine göre nüfusumuz 120 bin olmalı. Halkımız ya çok israfçı ya da nüfus verilerimiz yanlış" ifadesinde bulundu.

Gelişmiş tüm ülkelerde poşetle çöp toplandığını, mikrop yuvası olan konteynırlardan Bolu'yu kurtararak poşetli uygulamaya geçtiklerini hatırlatan Başkan Yılmaz, "Biz çok zeki ve becerikli değiliz, sadece dünyaya ayak uyduruyoruz. Bu uygulamaya başladığımızda destek görseydik, 3 ayda bu uygulamayı oturturduk, ancak 1 yılda ancak başardık. Yaptığımız çalışmalarda desteğe çok ihtiyacımız var. Bizimde eksikliklerimiz olabilir, bunu hep birlikte ortaya koyalım" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title