Haberler

Bolu: Bolu'da Yerel Yönetimler

Bolu'da 12 Kasım 1999 Depreminin Ardından, Depremde Hayatını Kaybedenler Anısına Bolu Belediyesi Tarafından Yaptırılan Ancak Tavanından Sızan Sular Nedeniyle Yaklaşık 1 Yıldır Kapalı Olan "Deprem Anıtı ve Müzesi" 12 Kasım Depreminin 7. Yıldönümünde Onarılıyor.

Bolu'da 12 Kasım 1999 depreminin ardından, depremde hayatını kaybedenler anısına Bolu Belediyesi tarafından yaptırılan ancak tavanından sızan sular nedeniyle yaklaşık 1 yıldır kapalı olan "Deprem Anıtı ve Müzesi" 12 Kasım depreminin 7. yıldönümünde onarılıyor.

Kalıcı Konutlar mevkiindeki Deprem Müzesi, yaklaşık 1 yıldır tavanından sızan sular nedeniyle kullanılmıyor. Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kalan müzeyi onarıma aldıklarını ifade etti. Yaşanan sorunların tekrarlanması durumunda Deprem Müzesi'ni başka bir yere taşıyacaklarını belirten Başkan Yılmaz, "Sızıntıyı kesmek için teknik elemanlarımız çalışmalarını sürdürüyor. Eğer problemi çözemezsek müzeyi başka bir yere taşımayı düşünüyoruz. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımız için yapılan müzeyi ziyarete gelenler, müzenin kapalı olduğunu gördüklerinde belediyeye başvuruda bulundu. Bizde bu başvuruları değerlendirip Deprem Müzesi'nin tekrar faaliyete geçirmeye karar verdik" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title