Haberler

"Bölgesel Saha Tatbikatı"

Güncelleme:

Bingöl'de "bölgesel saha tatbikatı" yapıldı.

Bingöl'de "bölgesel saha tatbikatı" yapıldı.

Türkiye Afet Müdahale Planı kapsamında Gülbahar Barajı yakınlarında düzenlenen bölgesel saha tatbikatına Bingöl, Diyarbakır, Muş, Tunceli, Elazığ, Malatya, Erzincan ve Adıyaman'dan gelen 310 AFAD personeli katıldı.

Helikopter ve drone desteğiyle gerçekleştirilen tatbikatta ekipler, senaryo gereği iki farklı mahallede deprem sonrasında yıkılan binada mahsur kalanları tahliye etti. Ardından yaralılar helikopter ve ambulansla hastanelere sevk edildi.

Tatbikatı izleyen Bingöl Valisi Kadir Ekinci, Türkiye'nin önemli bir deprem kuşağında yer aldığını söyledi.

Ülke nüfusunun yaklaşık yüzde 95'nin deprem riskiyle karşı karşıya olduğuna işaret eden Ekinci, şöyle konuştu:

"Riskin yüksekliğine binaen hazırlıklarımızın da bir o kadar yüksek olması gerekiyor. Bingöl, Doğu Anadolu ile Kuzey Anadolu fay hatlarının kesiştiği deprem riski taşıyan özel bir bölgede yer alıyor. Dolayısıyla riskin bu derece yüksek olduğu bir yerde kurtarma ekipleri her an hazır olmalı."

İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mehmet Emin Boğatekin da tatbikata 310 personel ve 70 aracın katıldığını söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Helikopter Türkiye Bingöl Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title