Haberler

Bölgesel Halk Eğitimi Fuarı Kars'ta Açıldı

Afyon, Bartın, Eskişehir, Isparta, Karaman, Sinop, Sivas ve Zonguldak illerinin katıldığı Bölgesel Halk Eğitimi Fuarı Kars'ta açıldı.

Kars Merkez Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ve Kars Sanat Merkezi sergi salonlarında düzenlenen fuarın açılışı Kars Valisi Mehmet Ufuk Erden tarafından yapıldı. Eğitim sistemi hakkında bilgi veren İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Ekici, "Eğitim sistemimiz örgün eğitim ve yaygın eğitim olarak ikiye ayrılmaktadır. Örgün eğitim belirli yaş gruplarının belirli dönemlerde okula giderek eğitim aldıkları sistemdir, yaygın eğitim ise yaş ve mekan sınırlaması olmadan herkesin her zaman eğitim alabildiği bir sistemdir" dedi Milli Eğitim Bakanlığı Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Mahmut Canpolat, "Genel Müdürlüğümüze bağlı taşra birimlerimiz olan Halk Eğitim Merkezleri arasında genel ve bölgesel kalkınmada dayanışma, yardımlaşma, iller arasında birlik, dayanışma ve kültürel değerleri paylaşmayı sağlamak amacıyla her eğitim öğretim dönemi sonunda bölgesel halk eğitimi etkinlikleri düzenlenmektedir. Buna göre halk eğitim örgün eğitim sistemine hiç girmemiş, örgün eğitimin herhangi bir kademesinde bulunan veya bu kademelerin birinden ayrılmış bireylere sosyal kültürel ve mesleki kurslar düzenleyerek gerekli bilgi beceri ve davranışlar kazandırmak, onların, ilgi istek ve yeterlilikleri doğrultusunda ekonomik, toplumsal kültürel gelişmelerine katkıda bulunmak amacıyla çeşitli düzeylerde hayat boyu yapılan, eğitim öğretim ve uygulama etkinliklerinin bütünüdür" diye konuştu.

Vali Mehmet Ufuk Erden ise, "Bilim ve sanat toplumun lokomotifidir, bu lokomotife enerji veren, güç veren, heyecan veren ve hareket veren eğitimdir. Ancak eğitimi sadece okul düzeyinde görmek yeterli değildir. Okul dışında toplumun bütün kesimlerine hitap eden eğitim olmalı. Benden önceki konuşmacılar hayat boyu eğitim, hayat boyu öğretimi ifade ettiler. Biz hayat boyu bir şeyler öğrenme peşindeyiz. Becerilerimizi, yeteneklerimizi geliştirme çabası içerisindeyiz. Halk eğitimle ilgili yapılan çalışmalar bunun en açık örneğidir" şeklinde konuştu.

Kars Halk Eğitimi Merkezi ile Akyaka, Arpaçay, Digor, Kağızman, Sarıkamış, Selim ve Susuz Halk Eğitimi Merkezlerinin de ürünlerinin bulunduğu, yapılan işlerde kullanılan tekniklerin öğrenildiği ve yapılan ürünlerden edinme bağlantılarının da kurulduğu fuar bugün sona eriyor.

(İD-BA-CMH-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title