Haberler

Bölgede Üretilen Ürünleri Zincir Marketlerin Raflarına Sokacağız

- Ordu'da Esnaf Tacir Buluşması - Ordu Ekonomik İstişare Toplantısı düzenlenmesi - Salondan detaylar - Ticaret Bakan Yardımcısı Sezai Uçarmak'ın konuşması Bölgede üretilen ürünleri zincir marketlerin raflarına sokacağız Ticaret Bakan Yardımcısı Sezai Uçarmak: "Perakende ticaretle ilgili...

- Ordu'da Esnaf Tacir Buluşması

- Ordu Ekonomik İstişare Toplantısı düzenlenmesi

- Salondan detaylar

- Ticaret Bakan Yardımcısı Sezai Uçarmak'ın konuşması Bölgede üretilen ürünleri zincir marketlerin raflarına sokacağız

Ticaret Bakan Yardımcısı Sezai Uçarmak:

"Perakende ticaretle ilgili yeni kuralları önümüzdeki günlerde yeniden ele almak durumundayız. Bölgede üretilen ürünleri zincir marketlerin raflarına sokacağız. Bunu kesinlikle ifade edebilirim. Çünkü kartelleşmeyi engellememiz lazım"

ORDU - Ticaret Bakan Yardımcısı Sezai Uçarmak, perakende ticaretle ilgili yeni kuralları önümüzdeki günlerde yeniden ele almak durumunda olduklarını belirterek, "Bölgede üretilen ürünleri zincir marketlerin raflarına sokacağız. Bunu kesinlikle ifade edebilirim. Çünkü kartelleşmeyi engellememiz lazım." dedi.

Uçarmak, Ordu'da bir otelde düzenlenen "Esnaf Tacir Buluşması, Ordu Ekonomik İstişare Toplantısı"na katıldı.

Bakan Yardımcısı Uçarmak, burada yaptığı konuşmada, Ordu'nun limanının olmamasını "vizyon daralması" olarak eleştirdi.

Bunu çok net bir şekilde ifade etmek durumunda olduğunu söyleyen Uçarmak, "Çünkü birkaç ay önce özellikle Karadeniz'le ilgili yazılmış akademik makaleleri biraz toparladım. Onların içinde Ordu, Giresun, Trabzon'la ve Batum'dan Sinop'a kadar alanı özellikle işleyen 50'yi aşkın makale buldum. Onların içinde çok kıymetli bilgiler gördüm." diye konuştu.

Uçarmak, 19. yüzyılda Ordu'da pamuk ithalatının olduğunu aktararak, sözlerine şöyle devam etti:

"Yani 19. yüzyılda Venedik gemileri, yani İtalyanlar, İngilizler ve Fransızlar, hepsinin düzenli sefer yapan, İstanbul'dan Karadeniz Bölgesi'nde düzenli sefer yapan, Londra'dan veya Venedik'ten kalkıp bu bölgeye gelen gemiler var. Yani ticarette bir vizyon var. Trabzon merkez olma özelliği taşımakla birlikte Ordu'nun da hatırı sayılır bir ticari hareketinin olduğunu oradan görebiliyoruz. Bugün limanı olmayan bir kent haline döndük. Bunu kesinlikle aşmamız gerekir."

"Esnaf da devletin, milletin temelidir"

Uçarmak, Bakanlık olarak perakende ticaretle ilgili yeni kuralları önümüzdeki günlerde yeniden ele almak durumunda olduklarını ifade ederek, "Bölgede üretilen ürünleri zincir marketlerin raflarına sokacağız. Bunu kesinlikle ifade edebilirim. Çünkü kartelleşmeyi engellememiz lazım." diye konuştu.

Şehir merkezlerindeki AVM'lerin esnafın aleyhine olduğunu kaydeden Uçarmak, Avrupa örneğini vererek, şunları dile getirdi:

"Bugün Avrupa'da herhangi bir merkeze gittiğinizde bir AVM bulamazsınız ama bizim şehirlerimizde insanlar bile bunu talep eder hale gelmiş durumda. Bu esnafın lehine olan bir şey değil. Doğal olarak siz dengeli bir şekilde ticaretin yapılmasını sağlayamazsanız, yani yapacağınız şey başka bir ticari alana doğru evriliyor. Rant üretilmiş oluyor. Sonuçta belli kişilerin zenginleşmesi değil, ticaretin tabana yayılması ki esnaf da orta sınıf demektir ve devletin, milletin temelidir. Bunu böyle görmek gerekir."

Toplantıya, Vali Seddar Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Engin Tekintaş, AK Parti Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hilmi Güler, AK Parti İl Başkanı Halit Tomakin, Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Şahin, Ordu Ticaret Borsası Başkanı Ziver Kahraman ile diğer ilgililer katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Ordu Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title