Haberler

'Bölge Ormanlık Hava Sisliydi...'

Jandarma, İki Köylünün Yanlışlıkla Öldürülmesi Olayıyla İlgili Açıklama Yaptı.

Jandarma Genel Komutanlığı, Hatay'ın Hassa ilçesinde iki köylünün yanlışlıkla ateş açılması sonucu öldürülmesi olayıyla ilgili açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, "bölgenin ormanlık ve havanın hafif sisli olması ve yapılan "dur" ihtarına karşı kişilerin kaçmaya başlaması üzerine, terörist olabileceği değerlendirilerek kısa süreli olarak ateş edildiği" denildi. Ayrıca açıklamada olayın Hassa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından her yönü ile soruşturulmakta olduğu belirtildi.

Jandarma Genel Komutanlığının internet sitesinde önceki gün, Hatay'ın Hassa ilçesi Şeker Deresi bölgesinde yanlışlıkla açılan ateş sonrasında iki vatandaşın hayatını kaybettiği ve bir vatandaşın yaralandığı üzücü bir olayla ilgili açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“28 Haziran 2010 günü, Hatay-Hassa İlçesi Şeker Deresi bölgesinde iki vatandaşımızın hayatını kaybettiği ve bir vatandaşımızın yaralandığı üzücü bir olay meydana gelmiştir.

Amanoslar Bölgesinde faaliyet gösteren bölücü terör örgütü grubunun iki aya yakın bir süredir bölgede telsiz kestirmelerinin ve Hatay bölgesinde eylem arayışı içinde olduğuna dair duyumlar alınması üzerine; Hatay İl J.K.lığınca, altı Jandarma Özel Harekat (JÖH) timi ile 25-28 Haziran 2010 tarihleri arasında Hassa İlçesi bölgesinde iki ayrı noktada operasyon başlatılmıştır. Görevlendirilen timler 27 Haziran 2010 saat 01.00’dan itibaren bölgedeki yerlerini almış, Şeker Deresi bölgesinde operasyon icra eden Hatay JÖH Tb.K.lığına bağlı iki tim tarafından, operasyon esnasında 28 Haziran 2010 günü saat 09.15 sıralarında yaklaşık 50 metre mesafeden patikadan ilerleyen dört kişi görülmüştür. Bölgenin ormanlık ve havanın hafif sisli olması ve yapılan “Dur” ihtarına karşı kişilerin kaçmaya başlaması üzerine, terörist olabileceği değerlendirilerek kısa süreli olarak ateş edilmiştir. Ateşin kesilmesine müteakip olay yerine emniyetli bir şekilde yaklaşılmış ve yapılan incelemede, iki kişinin bir noktada, bir kişinin de ayrı bir noktada yatar vaziyette oldukları görülmüş, iki kişinin ölü olduğu, diğer şahsın ise yaralı Mehmet SAK isimli şahıs olduğu öğrenilmiştir. Mehmet SAK ile yapılan kısa görüşmede, yanlarında Mustafa FİL, İbrahim YALÇIN ve Ali DALMIŞ isminde şahıslarında olduğu öğrenilmiştir. Yaralıya ilk müdahale JÖH unsurları tarafından olay yerinde yapılmış, İl J.K.lığı olay hakkında bilgilendirilmiş, yaralı şahıs saat 09.45 sıralarında Çardak Yaylası girişinde ambulansa nakledilerek Hassa devlet hastanesine sevk edilmiştir. Olay sonrasında saat: 13.45 sıralarında, Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından bir Cumhuriyet Savcısı ve Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Ekibi olay yerine sevk edilmiş ve olay yerinde yapılan incelemeyi müteakip saat 17.00 sıralarında ilçe merkezine dönülmüştür.

Hassa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından olay her yönü ile soruşturulmaktadır. Operasyon icra eden birlikler, 29 Haziran 2010 günü saat 07.00 itibarıyla üs bölgelerine dönmüştür. Hatay Valiliği tarafından saat 15.00 sıralarında olayla ilgili olarak basına açıklama yapılmış, Hatay İl J.K.lığınca da olayı tahkik etmek üzere aynı gün idari tahkikat başlatılmıştır. Olayla ilgili incelemede bulunmak üzere, 29 Haziran 2010 günü İçişleri Bakanlığı tarafından, bir Mülkiye Başmüfettişi ile J.Gn.K.lığı Teftiş Kurulları Başkanlığından bir Özel Müfettiş Hatay iline görevlendirilmiştir. Bu üzücü olayda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Tanrı’dan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı ve yaralı vatandaşımıza acil şifalar dileriz.”

ANKARA- DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title