Haberler

Bölge Odalarından Birlik Çağrısı

Bölgesel Kalkınmada Güçbirliği Platformu ortak bir deklarasyon yayınlayarak teröre tepki gösterdi.

Bölgesel Kalkınmada Güçbirliği Platformu ortak bir deklarasyon yayınlayarak teröre tepki gösterdi. Terörün kınandığı deklarasyona Adıyaman, Antakya, Kahramanmaraş, Kilis, Osmaniye, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odaları ve Gaziantep Ticaret Odası başkanları imza attı.

Birlik ve beraberliğin vurgulandığı deklarasyonda şu ifadelere yer verildi:

"Yaklaşık iki yıl önce bölgemizin sosyo-ekonomik kalkınması için birlikte hareket etmek hedefi ile Gaziantep Ticaret Odası öncülüğünde oluşturduğumuz Bölgesel Kalkınmada Güçbirliği Platformu olarak son günlerde ülkemizde yaşanan acı olaylar bizi derinden sarsmıştır.

Platform üyesi olan Adıyaman, Antakya, Kahramanmaraş, Kilis, Osmaniye, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odaları ve Gaziantep Ticaret Odası olarak terörün her türlüsünü şiddetle kınıyoruz.

Demokrasinin, özgürlüklerin, yaşam kalitesinin, ekonominin en büyük tehdidi olan teröre hep birlikte karşı çıkmak ve yok etmek için mücadele etmek zorundayız. Bu mücadelede biz sivillere düşen en büyük görev ve sorumluluk ise vatanı bölmek isteyenlere karşı güçlü bir şekilde 'birlik ve beraberliğimizi' göstermek olacaktır.

Böylesi bir süreçte sağduyulu davranarak, siyasi görüş ayrılıklarımızı da, dil, din-mezhep, ırk farklılıklarımızı da ayrıştırıcı değil birleştirici unsurlar olarak kabul etmeliyiz. Vatanın birlik ve bütünlüğüne kastetmiş bu hainlere karşı milletçe bir olarak, birlik olarak, tek yürek, tek vücut halinde hareket etmeliyiz.

Bizler bu toprakları, kahramanca mücadele veren atalarımızdan emanet aldık ve bugünlere getirdik. Kurtuluş savaşında Türkü, Kürdü, Lazı, Zazası, Çerkezi ve bunun gibi binlerce yiğidin omuz omuza mücadele ettiği, kanlarıyla suladığı vatan topraklarına daha fazla kan dökülmesin. Bedel ödeyerek sahip olduğumuz güzel yurdumuzda fitneye, fesata, tahrikçilere, provokatörlere geçit vermemeliyiz.

Bize şehitlerimizin ve gazilerimizin emaneti olan Cennet vatanımızı, torunlarımıza, şanlı bayrağı göklerde dalgalanmaya devam eder şekilde emanet edeceğimizden hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bu kutsal emanete sonsuza kadar sahip çıkarak, Türkiyemizi daha güçlü konuma ve daha aydınlık yarınlara birlikte taşıyacağımızı unutmamalıyız. Ticaret ve Sanayi Odaları olarak, aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet; ailelerine, yakınlarına, ve milletimize başsağlığı diler, yüce milletimizi sağduyuya davet ederiz"

Deklarasyon Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık, Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kemal Karaküçük, Kilis Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Erdal Öndeş, Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Murat Teke ve Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Eyüp Sabri Ertekin imzasıyla yayınlandı. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kahramanmaraş Adıyaman Antakya Kilis Politika Güncel Haberler

title