Haberler

Bölge Barolarından TBB Başkan Adayı Seçimi

Doğu ve Güneydoğu'daki barolarınca Türkiye Barolar Birliği (TBB) başkan adayı seçimi ile ilgili toplantı yapıldı.

Doğu ve Güneydoğu'daki barolarınca Türkiye Barolar Birliği (TBB) başkan adayı seçimi ile ilgili toplantı yapıldı.

Bölge Baroları Dönem Sözcüsü Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi yaptığı yazılı açıklamada, Doğu ve Güneydoğu'daki 18 baronun 17'sinin katılımıyla 28 Nisan'da yapılan toplantı sonrasında hazırlanan metne, toplantıya katılan 17 barodan 13'ünün imzasıyla "Yeni Anayasanın Yapım Sürecine ve Anayasanın Bazı Hükümlerine İlişkin Öneriler" başlıklı basın açıklamasının kamuoyuna sunulduğunu anımsattı.

Toplantıda ayrıca, 25-26 Mayıs tarihinde Ankara'da yapılacak TBB Genel Kurulu'nda, yönetim kuruluna aday adayı olarak iki delegenin, disiplin kuruluna ve denetleme kurullarına ise birer delegenin isminin belirlendiğini belirten Elçi, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Toplantıda, bölge delegasyonu tarafından yeni dönemde seçilecek TBB yönetimi ve TBB başkan adaylarına ilişkin değerlendirmeler yapılmış, beklentiler dile getirilmiştir. Ancak TBB başkan adaylarıyla ilgili ise bu aşamada nihai bir değerlendirme ve bir kararlaştırma yapılmamıştır." - DİYARBAKIR

Kaynak: AA / Yerel

Tahir Elçi Diyarbakır Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title