Haberler

Bölge Baroları Toplantısı Kuşadası'nda Başladı

Türkiye Barolar Birliği Bölge Baroları Toplantısı Türkiye Cumhuriyeti'nin İlk Adalet Bakanı Kuşadalı Mahmut Esat Bozkurt'un Ölüm Yıldönümü ile Medeni Kanunu'nun Kabul Edilmesinin Yıldönümünde Kuşadası'nda Gerçekleştirildi.

Türkiye Barolar Birliği Bölge Baroları Toplantısı Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk Adalet Bakanı Kuşadalı Mahmut Esat Bozkurt'un ölüm yıldönümü ile Medeni Kanunu'nun kabul edilmesinin yıldönümünde Kuşadası'nda gerçekleştirildi.

Aydın Barosu'nun ev sahipliğinde Kuşadası Fantasia Otel'de gerçekleştirilen toplantıya, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Avukat Özdemir Özok ile baro başkanları katıldı. Toplantıda, ülkede hukuktan kaynaklanan sorunlar, Ceza Muhakemesi Kanunu (CMK) ile son günlerde çok tartışılan deprem suçlularının zaman aşımına uğraması tartışmaları ve Hrant Dink cinayeti sonrası yaşanan olaylara karşı hukuki bakış açıları ele alındı.

İki gün sürecek toplantının açılışında konuşan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Özdemir Özok, son günlerde hukuk adına yaşananları dehşetle izlediklerini söyledi. Konuşmasında, Barolar Birliği'nin ülkede yaşanan hukuksal sorunlara kayıtsız kalamayacağına dikkati çeken Özok, "Çağdaş yapılanmış, küreselleşen dünyanın içinde bulunduğu gelişme ve değişimleri yakalamış, bunların bireyde yaptığı ekonomik ve sosyal sorunlara hukuki çözümler üreten, haksızlıklara karşı direnen, yarınları hukuka uyarlamak, insanca ve mutlu yaşamak birliğimizin ilkelerindendir'' dedi. Özok, hukuki çözümler üretmenin, haksızlıklara karşı direnmenin, umutları gerçekleştirmenin, yarınları hukuka uyarlamanın, insanca ve mutlu yaşamanın birliğin ilkeleri olduğunu kaydetti.

Hrant Dink cinayeti sonrasında yaşananların da tartışıldığı toplantıda konuşan Zonguldak Baro Başkanı Erol Mekik, Hrant Dink cinayeti sonrası Trabzon vilayetine yönelik büyük bir haksızlık yapıldığını söyledi. Trabzon'un cinayetten sorumlu tutulduğunu kaydeden Mekik, ''Trabzon, sorgusuz, sualsiz olarak cinayetten sorumlu tutuluyor. Bu hukuk devletinde kabul edilemez bir durumdur. Trabzon'da yaşayan vatandaşlarımızın toptan suçlu olarak gösterilmesi, haksızlıktır. Bir kişinin yaptığı eylem genele yansıtılamaz'' diye konuştu.

Türkiye Barolar Birliği Bölge Baroları Toplantısı'na ev sahipliği yapan Aydın Barosu Başkanı Sümer Germen, Barolar Toplantısı'nın İlk Adalet Bakanı Kuşadalı Mahmut Esat Bozkurt'un ölüm yıldönümüne denk gelmesiyle nedeniyle Kuşadası'nda yapıldığı belirterek, iki gün sürecek toplantının bu sayede ayrı bir anlamı olduğunu söyledi.

(ZH-RO-RO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title