Haberler

Fenerbahçe Teknik Direktörü: Güzel Bir Derbi Akşamıydı

Güncelleme:

Fenerbahçe Teknik Direktörü Yanal, Beşiktaş ile 3-3 berabere kaldıkları derbiyle ilgili, "Güzel bir futbol gecesi yaşadığımızı düşünüyorum." dedi.

Fenerbahçe ve Beşiktaş arasında oynanan ve 3-3 berabere biten derbi mücadelesi sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan sarı-lacivertli takımın teknik direktörü Ersun Yanal, "Güzel bir derbi akşamıydı" dedi.

Spor Toto Süper Lig'in 13. haftasında Fenerbahçe'nin evinde konuk ettiği Beşiktaş ile 3-3 berabere kaldığı karşılaşma sonrasında açıklamalarda bulunan Ersun Yanal, bugün güzel bir futbol gecesi olduğunu vurgulayarak, "Bugün futbol adına konuşabilecek çok şey var" diye konuştu.

"BÖYLE MAÇLARDAN KEYİF ALIYORUM"

10 kişi kaldıktan sonra verdikleri mücadeleden dolayı oyuncularını kutladığını belirten Yanal, "Güzel bir derbi akşamıydı. Seyircimiz muhteşemdi. Futbolun en güzel parçası onlar. 10 kişi kaldıktan sonra oyuncularımı verdikleri mücadeleden dolayı kutluyorum. Rakip takımın ortaya koyduğu mücadele ve rakip takımın oyunu için onları da kutluyorum. Bugün güzel bir oyun ortaya koyduğumuza inanıyorum. Maç sonunda seyircimizin bize teşekkür etmesi, alkışlaması ayrıca bir keyiftir. Hatalar eksikler konuşulabilir. Bugün futbol gecesi oldu. Ben bir futbol adamı olarak böyle maçlar oynandığında keyif alıyorum. Sahada mücadele edenleri ve tribünde bu ortamı oluşturanlara teşekkür edelim. Bugün sahada oynanan iyi futbolu konuşmak istiyorum" ifadelerini kullandı.

"MÜCADELE SAYGI DEĞERDİ"

Bir basın mensubunun, oyuncu değişiklikleri hakkında sorduğu soruya Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yalan, ritim yakalamış bir takımın ritmini bozmanın mantıksız olduğunu dile getirerek sözlerine şöyle devam etti:

"Alper'in ayağında krampları vardı. Orada yakalanan bir ritim ve o oyuncuyu dışarı alıp yeni bir oyuncuyu almak, o ritmin yakalanmasını güç duruma sokar. O ahenkte değişiklik yapılmazsa oyun aynı ritminde devam ediyor. İkinci yarıda gol atabileceğimizi biliyorduk. Bazen oyuncularla beraber bizde oyunu yaşıyoruz. Son dakikaya kadar edilen mücadele; kayda değer ve saygı değerdi."

"HAKEMLERİN HATA YAPMASI ÇOK DOĞAL"

Ersun Yanal, hakemlerin hata yapmasının çok doğal olduğuna vurgu yaparak, "Evet penaltıyı verse keşke falan diyebiliriz. Ama bunlar kapandı. Bugün dünyanın sayılı hakemlerinden birisi Cüneyt Çakır. Hatırlıyorum, yıllar önce dışarıdan hakem getirelim derdik. Bugün çok güzel bir hakemimiz var. Dünya Kupası maçı yönetebilecek bir hakemimiz var. Ben burada hakemlere söz söylemekten çok, futbolu konuşmak isterim" şeklinde konuştu.

"RAUL ÇOK NAZİK BİR OYUNCU"

Bir basın mensubunun Ersun Yanal'a, 'Maçın kırılma anı nedir?' sorusu üzerine Yanal, yedikleri ikinci ve üçüncü gol olduğunu ifade ederek, Meirelles'in gördüğü kırmızı kart hakkında şu sözlere değindi:

"Meirelles'in hareketini izledim. Raul onu bir sakatlayıcı hareketin devamı olarak yapmadı. Bazen ayağı gidebiliyor futbolcunun. Raul çok nazik bir oyuncu. Orada hasar vermek için bu hareketi yaptığını düşünmüyorum. Ayağını müdahale etmiş ama o sırada geride çekmiş."

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, yedikleri ikinci ve üçüncü golde defanslarının arasına verilen topta savunma oyuncularının koordinasyon hatası yaptıklarını vurgulayarak, "Şunu da belirtmek isterim; derinlemesine alınan toplarda savunma koordinasyonumuzda 1 oyuncu eksikti. Bir eksik kalsak da ciddi bir mücadele örneği gösterdik. Bu bizim için iyi bir deneyim oldu" dedi.

"KRİTERLERİMİZ VAR"

"Fenerbahçe koşan bir takım" diyen Ersun Yalan, "Bizim oyuncularımızın dayanıklılıkları üst seviyelere çıkabilecek düzeyde. Benim 24 tane oyuncum var. Hepsi çok değerli. 10 yabancı oyuncunun 6'sını belirlerken çok zorlanıyoruz. Dışarıda kalan oyuncularımız olursa çok üzülüyoruz. Zaman zaman seçimlerde teknik anlamda değerlendirmede bulunuyoruz. Elimizde o kadar değerli oyuncular var. Ama kriterlerimiz var. Oyuncuların soğumaması sıcak kalması gerekiyor. Bütün oyuncularımız sahaya geldiğinde bu değeri gösteriyorlar. Bizim takımımız birbirini seven çok karakterli bir oyunculardan kurulu" şeklinde konuştu.

SOW: "BUGÜN İYİ BİR PUAN ALDIK"

Çok çok iyi bir karşılaşma olduğunu dile getiren sarı-lacivertli futbolcu Moussa Sow, "Çok erken bir gol gördük. Beraberliği yakalamayı başardık fakat daha sonra kırmızı kart ile karşı karşıya kaldık. Bundan sonra işlerimiz vardı fakat ikinci golü bulabildik. Tabii öndeyken skoru en azından ilk yarının bitimine kadar koruyabilirdik. İkinci yarıya başlarken mental açıdan golleri bulabileceğimizi biliyorduk. Şunu söyleyebilirim iyi bir puan aldık bugün" açıklamalarında bulundu.

Fenerbahçeli futbolcu Bruno Alves, son dakikaya kadar iyi mücadele ettiklerine değinerek, "Raul açısında çok adil bir karar olmadığını düşünüyorum. En azından şunu gösterdik. Maçın son anına kadar kazanmak istedik. Hakem konusunda konuşmak istemiyorum. Bugün herkes gördü. Biz bugün ve bundan sonra da Fenerbahçe için elimizden gelenin en iyisi yapacağız. Almeida ve Fernandes benim arkadaşım. Onlara karşı sert oynadım. Maçı kazanmak istiyordum. Ama baktığımızda maç bu şekilde sonuçlandı" diye konuştu.

BEŞİKTAŞ CEPHESİ

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, harika bir maç olduğuna vurgu yaparak, "Altı gol atıldı. Kırmızı kartlar vardı. Müthiş bir atmosfer vardı. Kazanabilirdik ya da kaybedebilirdik. İki takım içinde bu ihtimal maç içerisinde böyleydi. İki takımı da tebrik ediyorum. Zor bir deplasmandan 1 puan çıkardık. Bu akşam alınan 1 puan bizim için çok kıymetli" şeklinde konuştu.

"LİGDE EN İYİ YERLERE GELECEĞİMİZE İNANIYORUM"

"Bugün iyi bir iş çıkardığımızı düşünüyorum" diyen Bilic, sözlerine şöyle devam etti:

"Ligde bu zamana kadar Fenerbahçe hak ederek bir puan farkı oluşturdu. Son dakikalarda kazanarak da bu maçları hak ederek aldılar. Fenerbahçe'nin müthiş bir fizik gücü var. Top ayaktayken, biz daha üstünüz. Fiziksel güce gelince oyun, Fenerbahçe bunu daha iyi yapan bir takımdı. Onların maçlarına odaklanmamalıyız biz. Bu akşam ki gibi oynamaya devam edip, ortadan basit hataları kaldırırsak Fenerbahçe ile puan farkını ortadan kaldırırız. Ligde de iyi yerlere geleceğimize inanıyorum."

"İKİNCİ YARIDA NELER OLDUĞUNU HEPİMİZ GÖRDÜK"

Bilic, devre arasında oyuncularını uyardığını ifade ederek, "Bizim yapmamız gereken; top bizdeyken o pas kombinasyonları iyi yapmaktı. Top bizdeyken kontrataklarda paslaşmalarımız yerini bulamadı. Necip'in atılması konusunda da ben iç sahada böyle bir hakemin bizim lehimize kadar vermesini isterim. İkinci yarıda neler oldu hepimiz gördük zaten" dedi.

"FERNANDES'İN OMUZLARINDA BÜYÜK BİR YÜK VAR"

Manuel Fernandes'in sezon sonuna kadar takımda olduğunu belirten Slaven Bilic, "Onun omuzlarında çok büyük bir baskı var. Her zaman çok iyi bir performans göstermesi gerekiyor. İkinci yarıda herkes gibi onunda performansı düştü takımımızda. Fernandes en önemli ve lider oyuncularımızdan biri" ifadelerini kullandı.

"İYİ BİR KADROMUZ VAR"

Siyah-beyazlı takımın teknik direktörü Slaven Bilic, çok iyi çalıştıklarını ayrıca belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ama buna rağmen hem Galatasaray maçında, hem bu maçta ikinci yarıda düşüş gösterdik. Bu psikolojik değil. Fiziksel bir düşüştü. Devreyi 3-2 önde bitiren bizdik. Fenerbahçe fiziksel olarak oyunu iyi sürükledi. İkinci yarıda yaşadığımız düşüş konusunda katılıyorum. Bundan hiç memnun değilim. 13 maç oynadık bu zamana kadar. Bu maçların çoğunda, rakibimize karşı oyun üstünlüğü bizdeydi. İyi bir kadromuz var. Kadıköy'e gelmek ve puan almak çok büyük bir başarı. Bu puanı alırken de, tamamen geriye yaslanmadık. Karşılıklı pozisyonlar vardı. Bu akşam neler yapabileceğimizi, rakibimize ve herkese gösterdik. Çok büyük işler çıkarabiliriz. ve inanıyorum ki; sonuna kadar şampiyonluk yarışını kovalayabiliriz. Bizim güçlü bir kadromuz var. Stadımız yok. İç saha avantajımız neredeyse hiç yok. Bana ve taraftarımıza da ceza verildi. Bu sorunlar yumağından alnımızın akıyla çıkıp, şampiyon olmaya çalışacağız."

"HUGO ALMEİDA MUHTEŞEMDİ"

Bilic, bugün Beşiktaşlı futbolcuların attıkları gollerin haftanın golü olarak yayınlanabilecek kalitede olduğunu vurguladı ve yedikleri gollerin çok basit ve hatalarla dolu olduğunu söyledi. Hırvat teknik adam ayrıca Hugo Almeida'nın müthiş bir maç çıkardığını, Fenerbahçe'nin iki güçlü stoperine rağmen, takımının ileriye doğru oynamasında büyük katkı sağladığını dile getirdi.

Beşiktaş'ın başarılı file bekçisi Tolga Zengin, iki takımında iyi mücadele ettiğine vurgu yaparak, "Bizim adımıza ilk yarının son 10 dakikası ve ikinci yarının son 10 dakikası haricinde iyi oyun olmadı. Kazanamadığımız için üzgünüz" dedi.

Siyah-beyazlı futbolcu Tomas Sivok, ilk yarıya iyi başladıklarını hatırlatarak, "Ancak ikinci yarısında tamamen durduk. Oyunun üstünlüğünü onlara verdik. Fenerbahçe bize baskı kurdu. Bizde bunun pas oyunu ile kıramadık. İkinci yarıda da çok önemli pozisyonlarımız vardı. Galip gelemediğimiz için üzgünüz" ifadelerini kullandı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Slaven Bilic Ersun Yanal Fenerbahçe Beşiktaş Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattı neden çalışmıyor? Üsküdar- Samandıra metro hattında kaza mı oldu? Şevket Çoruh'a Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'a ne zaman geri dönecek? 1 Mayıs'ta Taksim meydanında kutlama yapılacak mı? Vali açıklama yaptı mı? 24 Nisan'da okullar tatil mi? 24 Nisan tatil mi? 24 Nisan'da okullar tatil olacak mı? ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title