Haberler

Boks Şampiyonu Sahada Değil Asansörde Ter Döküyor

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Boks Takımı oyuncusu Canberk Ertan, geçimini sağlamak için yaptığı asansör ustalığından arta kalan zamanda ringlere çıkarak başarıdan başarıya koşuyor. Ertan, daha profesyonel şartlar altında çalışarak adını dünyaya duyurmak istiyor.

Evli ve 2 çocuk babası Canberk Ertan, ailesine bakabilmek için asansör ustalığı yapıyor. 28 yaşında olan Ertan, mesaisinin ardından boks ringlerine çıkarak antrenmanlarını sürdürüyor. Son olarak Rize'de düzenlenen Lütfü Okuyucu Büyük Erkekler Ferdi Türkiye Boks Şampiyonasında Fenerbahçe Spor Kulübü adına ikinciliği elde eden Ertan, çalışması için bazen boks eldiveni bulmakta bile güçlük çekiyor. Kısıtlı şartlar altında çalışarak büyük başarılara imza atan Canberk Ertan, gelecek desteklerle sadece boks sporuna yönelerek daha fazla başarı elde etmek istiyor.

"Oyunculara her türü imkanın sağlanması lazım"

Canberk Ertan ile birlikte antrenmanlarını sürdüren Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Boks Takımı Kurucusu ve Antrenörü Yılmaz Ayar, yetenekli sporcularla çalıştığını dile getirdi. Birçok başarılı sporcuyla çalışmalarına rağmen şartlarının son derece kötü olduğunu aktaran Ayar, "Aslında asansör işçiliği, Canberk'in işi olmaması lazım. Onun sadece bu sporu yapması gerekiyor. Ona her türlü imkanın sağlanması ve verilmesi lazım. Ama biz, çok zor şartlar altında sporcular yetiştiriyoruz. Hem ailesine bakmakla yükümlü hem çalışmakla yükümlü hem de sporunu yapmak ve ülkesini en iyi şekilde temsil etmek zorunda. Biraz daha bizlerin görülmesini istiyoruz. Bizim tam teşkilatlı spor salonuna ihtiyacımız var. Ringimiz yok, malzeme eksiğimiz var. Çok yetenekli sporcularımız var, onlarla çalışıyoruz. Üniversitemizi en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyorum. Amacımız yetenekli, başarılı sporcular yetiştirerek ülkemize kazandırmak" dedi.

"Çalışmalarımı mesai çıkışında yapıyorum"

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi ve aynı zamanda Fenerbahçe Spor Kulübü oyuncusu olan Canberk Ertan, çok zor şartlar altında şampiyonalara hazırlandığını dile getirdi. Başarılarına rağmen hem kendisine hem de diğer sporculara desteklerin çok az olduğunu söyleyen Ertan, "Türkiye içinde birçok derece sahibiyim. 10 yıldır çok fazla derece aldım. Şampiyonluklar, ikincilikler, üçüncülükler mevcut. Boks hayatıma da aktif olarak devam ediyorum. Tüm bunlara rağmen desteğimiz çok az. Çalışabileceğimiz bir boks ringimiz yok. Çok kısıtlı imkanlarla çalışıyoruz. Bazı şeylere ihtiyacımız var. Mesela boks ayakkabısını bile zor temin ediyoruz. Boksu elimizden geldiğince, azmimizle devam ettirmeye çalışıyoruz ama çok daha profesyonel yapmamız gerekiyor. Çünkü olimpiyatı hedefliyoruz. Orada her şey eksiksiz bir şekilde, profesyonel yapmamız gerekiyor. Çok fazla sporcumuz var. Bu şekilde destek geldiği sürece Türkiye başarılara daha fazla ulaşabilir. Ama ben dediğim gibi 2 çocuk babasıyım. Zaten kısıtlı imkanlarla çalışıyorum. Gün boyu antrenman yapmam gerekirken ben işe gidiyorum. İşte çalışıyorum. Asansör ustasıyım. Çalışmalarımı da mesai çıkışında ilk olarak eve geliyorum. Önce çocuklarımla ilgileniyorum. Sonrasında yatmadan önce çalışıyoruz. Fırsat buldukça, vakit oldukça çalışıyoruz yani. Bu şekil çalışmayla olimpiyatı hedeflemek biraz hayal olur. Şu anda bir alt yapımız, gücümüz ve azmimiz var. Ama yeterli zaman, profesyonel çalışmamız gerekiyor. Dünyanın zirvesini hedefliyorum. Bunun için de herkesten fazla ve iyi çalışmamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.

"Bu işe gönül vermiş sporcuların buna teşvik edilmesi gerekiyor"

Canberk Ertan'a destek veren Sürer Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Murat Sürer ise şunları dile getirdi:

"Bireysel bazlı sporlara maalesef yeterli ilgi ve destek gösterilmiyor. Bunun da ölçüsünü şampiyonalara gittiğimizde görüyoruz. Eskiden gösterilen başarılar bugün aranır hale geldi. Federasyon bazında, amatör bazda çok eksikliklerimiz var. Milli takım düzeyinde eksikliklerimiz var. Boksun Türkiye'de yayılması için tabandan başlamak gerekiyor. Bu işe gönül vermiş sporcuların buna teşvik edilmesi ve desteklenmesi gerekiyor. Ancak boks böyle kurtarılır ve üst seviyelere çıkarılır. Diğer türlü yarışma programlarında, eğlence programlarında izleyici kitlesini çekmekten ve hoş vakit geçirmekten başka bir işe yaramıyor. Bu spora önem verilecekse federasyonun en alt kademeden, alt yapılardan başlaması gerekiyor." - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Fenerbahçe Spor Kulübü Türkiye Spor Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Alita: Savaş Meleği filmi oyuncuları kim? Alita: Savaş Meleği filmi konusu, oyuncuları ve Alita: Savaş Meleği özeti! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! KDV'ye zam mı geliyor? Kafelerde KDV'ye zam mı gelecek? Bahar CANLI izle! SHOW TV Bahar 8.bölüm CANLI izleme linki! Paris Hilton, Taylor Swift geleceği için VIP alandan mı çıkarıldı? Paris Hilton neden VIP alandan çıkarıldı? Her derde deva! Cevizi suya koyun ve için; Etkisine inanamayacaksınız... ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title