Haberler

Boks Şampiyonası Sona Erdi

Güncelleme:

39. Avrupa Büyük Erkekler Boks Şampiyonası'nda Türkiye, 1 altın, 1 gümüş ve 2 bronz madalya aldı.

Türkiye, 1 ALTIN, 1 GÜMÜŞ VE 2 BRONZ MADALYA İLE ŞAMPİYONAYI TAMAMLADI

39. Avrupa Büyük Erkekler Boks Şampiyonası'nda Türkiye, 1 altın, 1 gümüş ve 2 bronz madalya aldı.

Final günü ringe çıkan 2 Türk boksörden 60 kiloda Fatih Keleş, Dünya Şampiyonu İtalyan rakibini 17-17 biten maç sonrası hakem kararıyla (yumruk fazlası) yenerek, Avrupa Şampiyonu oldu. 75 kiloda ringe çıkan Adem Kılıçcı ise Rus Maxim Koptyakov ile karşılaştı. İlk raundu 5-2 geride tamamlayan Adem Kılıçcı, ikinci raundda farkı 1'e indirdi ve Rus boksör son raunda 10-9 önde girdi. Son raundda Adem'in büyük çabası, sonucu değiştirmedi ve Rus boksör 18-15'lik skorla altın madalyanın sahibi oldu. Adem Kılıçcı ise gümüş madalyada kaldı.

Bu sonuçlarla ev sahibi Türkiye, şampiyonada 1 altın, 1 gümüş ve 2 bronz madalya topladı.

"BU BİR MİLAT OLACAK"

Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, alınan sonuçların ardından yaptığı açıklamada, "Son 2 şampiyonada madayamız yoktu. Bu kez 1'i altın, 4 madalya kazandık. Bu bizim için bir milat olacak. Tüm kırgınlıkları, küskünlükleri geride bırakıp Türk boksunu efsane günlerine döndürmeliyiz" dedi.

"HEDEF OLİMPİYATLAR"

Avrupa Şampiyonu boksörümüz Fatih Keleş, çok mutlu olduğunu ifade ederek, "Şampiyonaya çok iyi hazırlanmıştım. Çok güzel maçlar çıkardım. Sonunda mutlu sona ulaştım. Çok mutluyum. Şimdi önümde Dünya Şampiyonası var. En büyük hedefim ise olimpiyatlara katılıp madalya kazanmak" diye konuştu.

KELEŞ'E 375 ALTIN

Avrupa Boks Şampiyonası'nda 60 kiloda altın madalya kazanan Fatip Keleş, ödül yönetmeliğine göre 375 cumhuriyet altını karşılığı para ödülü alacak. Avrupa ikinciliği elde eden 75 kilodaki boksör Adem Kılıçcı ise 362. 5 cumhuriyet altını ödülün sahibi olacak. Şampiyonada bronz madalyada kalan 56 kilo sporcusu Furkan Memiş ile 91 kiloda mücadele veren Behram Muzaffer ise 150 cumhuriyet altını ödülün sahibi oldular.

GÜL'DEN TEBRİK

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 39. Avrupa Boks Şampiyonası'nda 60 kiloda Avrupa Şampiyonu olan Fatih Keleş'i tebrik etti. Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Gül, Fatih Keleş'e tebrik telgrafı gönderdi.

Madalya sıralaması şu şekilde oluştu:

Rusya: 2 altın, 4 gümüş

Azerbaycan: 2 altın, 1 bronz

Galler: 2 altın

İrlanda: 2 altın

Türkiye: 1 altın, 1 gümüş, 2 bronz

Moldova: 1 altın, 1 bronz

İtalya: 2 gümüş, 2 bronz

İngiltere: 1 gümüş, 1 bronz

Bulgaristan: 1 gümüş, 1 bronz

Belarus: 1 gümüş

Gürcistan: 3 bronz

Romanya: 2 bronz

Ukrayna : 2 bronz

Almanya : 1 bronz

Ermenistan: 1 bronz

Hırvatistan: 1 bronz

Macaristan: 1 bronz

Fransa: 1 bronz

FİNAL EŞLEŞMELERİ VE SONUÇLARI

49 kilo: Belik Galanov (Rusya) - Salman Alizada (Azerbaycan) (14-16) Azeri boksör altın madalya kazandı.

52 kilo: Andrew Selby (Galler) - Georgy Balakshin (Rusya) (13-10) Galli boksör altın madalya kazandı.

56 kilo: Vaecaslav Gojan (Moldova) - Dmirtry Polansky (Rusya) (16-14) Moldovalı boksör altın madalya kazandı.

60 kilo: FATİH KELEŞ (TÜRKİYE) - Domenico Valentino (İtalya) (17-17) Fatih Keleş, yumruk sayısıyla altın madalya kazandı.

64 kilo: Thomas Stalker (İngiltere) - Raymond Maylette (İrlanda) (10-18) İrlandalı boksör altın madalya kazandı

69 kilo: Mahamed Nurudzinau (Belarus) - Fred Evans (Galler) (9-14) Galli boksör altın madalya kazandı

75 kilo: ADEM KILIÇCI (TÜRKİYE) - Maxim Koptyakov (Rusya) (15-18) Rus boksör altın madalya kazandı.

81 kilo: Nikita Ivanov (Rusya) - Joe Ward (İrlanda) (12-20) İrlandalı boksör altın madalya kazandı

91 kilo: Tervel Pulev (Bulgaristan) - Teymur Mammadov (Azerbaycan) Bulgar boksör, 2. raund sonunda çekilince Azeri boksör altın madalya kazandı.

Artı 91 kilo: Magomed Omarov (Rusya) - Roberto Cammarelle (İtalya) (20-14) Rus bokzör altın madalya kazandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Tokat depreminde yıkım var mı? Tokat'ta deprem kaç saniye sürdü? Tokat'ta kaç büyüklüğünde deprem oldu? TOKAT DEPREM HARİTASI 2024! Tokat deprem bölgesi mi? Tokat'ta fay hatları nereden, hangi ilçelerden geçiyor? Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title