Haberler

    Bogdanovic ile Datome, Eurobasket'te Rakip Oldu


    Bogdanovic ile Datome, EuroBasket'te rakip oldu Macaristan karşısında kontrolü elden bırakmayarak galibiyete ulaşan Sırbistan, EuroBasket çeyrek finalinde İtalya'nın rakibi oldu.


    EuroBasket 2017 son 16 turu maçında Sırbistan, Macaristan'ı 86-78 yenerek, çeyrek finale yükseldi.


    Maça iyi başlayan Sırbistan, pota altında Kuzmic, Marjanovic ve Bogdanovic ile bulduğu basketlerle 6. dakikaya 16-3 önde girdi. Macaristan, Perl, Ferencz ve Keller ile farkı kapatmaya çalışırken, Sırbistan ilk periyodu 24-16 üstün geçti.


    İkinci periyodun ilk bölümlerinde Bogdanovic ve Kuzmic ile sayı üreten Sırbistan, 14. dakikada 33-23 üstünlüğünü sürdürdü. Perl ve Karahodzic'in basketleriyle oyunda dengeyi sağlamaya çalışan Macaristan'a son bölümde Macvan ve Bogdanovic ile karşılık veren Sırbistan, soyunma odasına 48-41 önde gitti.


    Karşılaşmanın ikinci yarısına da iyi başlayan Sırbistan, savunmada zayıf kalan Macaristan karşısında üst üste bulduğu basketlerle 25. dakikada farkı 17 sayıya (62-45) çıkardı. Oyunun kontrolünü elinde bulunduran Sırbistan, Jovic ile skor bulmaya devam etti ve son çeyreğe 69-53 önde girdi.


    Son periyoda Ferencz ve Vojvoda'nın dış atışlardan kaydettiği basketlerle 9-0'lık seriyle başlayan Macaristan 32. dakikada farkı 7 sayıya (69-62) düşürdü. Rakibine Marjanovic ve Bogdanovic ile karşılık veren Sırbistan, 35. dakikada skoru 78-63 yaptı. Kalan sürede de kontrollü oynayarak rakibinin geri dönüş yapmasına izin vermeyen Sırbistan, müsabakadan 86-78 galip ayrılarak çeyrek finale yükseldi.


    Sırbistan çeyrek finalde, geçtiğimiz gün Finlandiya'yı saf dışı bırakan İtalya ile karşılaşacak. Sırbistan-İtalya maçı 13 Eylül Çarşamba günü oynanacak.

    Kaynak: EuroSport.com / Spor

    Macaristan İtalya Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title