Haberler

Boğaziçi Üniversitesi Mezuniyet Törenine Protesto Pankartları Damgasını Vurdu

Mezunların, Gezi Parkı olayları ve Soma'daki maden faciasıyla ilgili olarak taşıdıkları pankart ve dövizler törene damgasını vurdu.

Mezunların, Gezi Parkı olayları ve Soma'daki maden faciasıyla ilgili olarak taşıdıkları pankart ve dövizler törene damgasını vurdu.

Mezunlar adına konuşan Gizem Özdemir'in, Gezi Parkı olayları ve Soma faciasında ölen madencilere atıfta bulunması büyük alkış alırken, konuşmasının sonunda 'Bu konuşmayı yapmamda ve belki de burada olmamda çok büyük pay sahibi olan erkek arkadaşıma teşekkür ediyorum demesi kahkahalara yol açtı.

Haber-Kamera Mehmet AKTARAN İstanbul DHA

Boğaziçi Üniversitesi'nden bu yıl mezun olan 1.526'sı lisans, 430'u yüksek lisans ve doktora olmak üzere toplam 1.959 öğrenci, Uçaksavar Spor Tesisleri'nde düzenlenen törenle diplomalarını aldı.

MEZUNİYET TÖRENİNE PROTESTO PANKARTLARI DAMGA VURDU

Kapalı tribünde 'İş cinayeti her yerde; fabrikada, madende, plazada, üniversitede yazılı pankart asılırken, mezunların da tören geçişi sırasında 'Halkız biz yeniden doğarız ölümlerde, 'Kaza değil cinayet, 'Durmadan düşünüyorum; ne kadar çok öldük yaşamak için Robovski, Gezi, Lice, Soma'da, 'Yap işlet devret babacım, 'İşletmeyi sıfırladık babacım '301 () insanın bir avuç ettiği ülkede, 1 Reza kaç matematikçi eder, 'Çapulculuk genetiğimizde var, 'Kızlı erkekli mezun oluyoruz, 'Biz egoyu sizden iyi biliriz, 'Devletin açtığı yaraları psikologlar saramaz, 'Sayılmayız parmak ile tükenmeyiz kırmak ile şeklinde döviz ve pankartlar taşıması dikkat çekti.

'GİRDİĞİNİZ ORTAMLARDA FARK YARATACAKSINIZ

Törenin açılış konuşmasını yapan Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu, Geçtiğimiz yıl Soma başta olmak üzere ülkemizde büyük kayıplar verdiğimiz, bu kayıpların acısını en derinden yüreğimizde hissettiğimiz bir yıl oldu. Eminim ki hepinizin ortak umudu, böyle yılların, bu acılara neden olan olayların yaşanmaması. Bu yaşananlar bize çok önemli, çok temel bir kavramı, değer kavramını yeniden ve derinlemesine düşünmemiz gerektiğini gösterdi. İnanıyorum ki siz de bundan sonra nereye giderseniz gidin, ne yaparsanız yapın, burada edindiğiniz değerleri de yanınıza götüreceksiniz. Bu okulda deneyimlediğiniz, paylaştığınız değerleri çoğaltacak, yayacak ve böylelikle girdiğiniz ortamlarda fark yaratacaksınız dedi. Törende daha sonra, fakülte ve bölüm birincileri ile dereceye giren diğer başarılı öğrencilere diploma ve ödülleri verildi.

GEZİ VE SOMA'YA ATIFTA BULUNMASI ALKIŞ ALDI

Mezunlar adına konuşan Gizem Özdemir, 'Daha bir yıl öncesinde bir ağaç için başlayan Gezi Parkı direnişinde kaybettiğimiz arkadaşlarımızın acısını kalbimizde taşırken, bu yıl da Soma'da yüzlerce insanımızı kaybetmenin acısı buna eklendi. Bugün biliyoruz ki bu tip toplumsal olaylar kader değildir. ve yapılabilecek tek şey de üzülmek değildir. Biz hayatımız boyunca mevcut durumu daha iyiye nasıl ulaştırabileceğimize odaklaşarak, böyle toplumsal faciaların oluşmasını engellemek için elimizden geleni yapıyor olacağız dedi.

ERKEK ARKADAŞINA TEŞEKKÜR ETMESİ KAHKAHALARA YOL AÇTI Konuşmasının sonunda önce ailesine teşekkür eden Gizem Özdemir, 'Burada, sizlerin huzurunda bu konuşmayı yapmamda ve belki de burada olmamda çok büyük pay sahibi olan erkek arkadaşıma çok teşekkür etmek istiyorum deyince, tören alanından kahkahalar ve alkışlar yükseldi. Mezunlar, tören sonunda hep birlikte keplerini havaya fırlattı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Soma Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title