Haberler

    Boğaziçi Üniversitesi Covid-19 Aşısı için Tarih Verdi

    Dünyanın dört bir yanında olduğu gibi ülkemizde de yeni tip koronavirüs ile mücadele edebilecek

    Dünyanın dört bir yanında olduğu gibi ülkemizde de yeni tip koronavirüs ile mücadele edebilecek aşı ve ilaç çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Bu noktada öne çıkan Boğaziçi Üniversitesi, yaptıkları çalışmaya dair merak edilen detaylar hakkında açıklamalarda bulundu. Boğaziçi Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nesrin Özören Covid-19 aşısı için olası tarihleri paylaştı.

    Boğaziçi Üniversite'sinin Covid-19 Aşısı Ne Zaman Hazır Olacak?

    Aşı geliştirme sürecinde yakaladıkları ilerlemeler hakkında açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Nesrin Özören, yakın bir süreçte hayvan ve hücre deneylerine başlayacaklarını vurguladı. Bu noktada hayvanlı deneyler için hedefin Haziran 2020 olduğunu vurgulayan Özören, aşı adayının hazır olduğu Faz-3 aşamasına en iyi ihtimalle Eylül 2021 döneminde ulaşmayı beklediklerini belirtti.

    Hayvanlı deneylerde verilen virüs parçalarına karşı immün yanıtın oluşup oluşmadığına bakılacağını vurgulayan Özören, daha sonrasında verilen aşı preparatının doz testlerinin yapılacağını söyledi. Bu işlemler genellikle altı ay gibi süreler alırken, hedefler iki ay içerisinde bitirilmesi yönünde.

    Bunun ardından Faz-1 aşamasına geçiliyor ve on kişi gibi kısıtlı bir grupta aşının ilk denemeleri yapılıyor. Alınan sonuçlara bağlı olarak Faz-2 aşamasına geçiliyor ve iki yüz kişi kadar bir grup üzerinde denemeler yapılıyor. Bu süreçler genellikle birkaç ay kadar sürüyor ve detaylı gözetim yapılması gerekiyor. Faz-3 aşamasına gelindiğinde aşı adayının hazır olduğunu vurgulayan Özören, herhangi bir sorunla karşılaşılmaması durumunda Eylül 2021 gibi aşının hazır olmasını beklediklerini söyledi.

    Peki siz bu açıklamalar hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce ülkemizde geliştirilecek aşı ne zaman hazır olur? Görüşlerinizi hemen aşağıdaki yorumlar sekmesinden bizlerle paylaşmayı unutmayın.

    Kaynak: Tamindir / Teknoloji

    Koronavirüs Haberler

    Bakmadan Geçme

    Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı? Survivor yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? Mavi takıma hangi yarışmacı geçecek? Arka Sokaklar'ın Mesut Komiser'i yeniden dizide! ŞEVKET ÇORUH Arka Sokaklar'a döndü mü? FRAGMAN CANLI İZLE Mehmet Tolga Akalın kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Mehmet Tolga Akalın kaç yaşında, nereli? Mehmet Tolga Akalın biyografisi! Ateş Kuşları dizisi final mi yapıyor? Ateş Kuşları dizisi bitiyor mu? SURVİVOR BERNA KİMDİR? Berna Canbeldek kaç yaşında, nereli, elendi mi? Nisan ayı faiz kararı açıklandı mı? 25 Nisan Merkez Bankası faiz kararı ne olacak? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 25 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Merkez Bankası faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı yüzde kaç? Ekonomistler ne diyor? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 25 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? TCMB faiz kararı ne olacak?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title