Haberler

Boğa Güreşlerinde Korku ve Heyecan Dolu Anlar Yaşandı

Boğa güreşlerinde korku ve heyecan dolu anlar yaşandıANTALYA - Antalya'nın Kumluca ilçesinde bu yıl birincisi düzenlenen Karagöl Yayla Şenlikleri çerçevesinde boğa güreşleri gerçekleştirildi.

Boğa güreşlerinde korku ve heyecan dolu anlar yaşandı

ANTALYA - Antalya'nın Kumluca ilçesinde bu yıl birincisi düzenlenen Karagöl Yayla Şenlikleri çerçevesinde boğa güreşleri gerçekleştirildi.

Kumluca Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen Karagöl yaylası Yayla Şenlikleri çerçevesinde Boğa güreşleri gerçekleştirildi. Boğa Güreşlerine Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, MHP Antalya İl başkanı Mustafa Aksoy, AK Parti Kumluca İlçe Başkanı Arif Yavuzer, MHP Kumluca İlçe Başkanı Yücel Kaplan, Muğla Orman Bölge Müdür Yardımcısı, Kumluca İlçe Jandarma Bölük Komutanı Binbaşı Gürcan Yıldırım, Daire Amirleri Muhtarlar ve yaklaşık 10 bin güreş sever izledi. Güreşler saygı duruşu ve istiklal marşının okuması ile başladı. Güreşlere Muğla ve Aydın Yöresinden 34 güreş boğası katıldı.

Güreşlerde Küçük Ortada Bilal Acar'ın Yörük Ali adlı boğasına, Banu Kaya'nın Psikopat adlı boğasına, Büyük Ortada Özay Özgün'ün Dombili adlı boğasına, Baş Altında İbrahim Özbek'in Fırtına adlı boğasına, Ali Gökçe'nin Al yazmalım adlı boğasına, Baş Güreşlerinde Can Kaya'nın Memati adlı boğasına, Bülent Sivas'ın Yandım Ali adlı boğasına ve Süper Baş Güreşlerinde ise Hasan Dişsiz 'in Zorbey adlı boğasına ve Ünal Zorlu'nun Mert adlı boğalarına kupa ve plaket verildi. Güreşen diğer boğalara da katılım madalyası verildi. Güreş ağalığını ise 15 TL vererek Selçuk Namal üstlendi.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinakaya, "Yayla Şenliklerimizin finalini boğa güreşleri ile gerçekleştirdik. Kumluca'ya 20 kilometre uzaklıkta 1400 rakımlı Karagöl Yaylasında bu yıl ilk defa boğa güreşleri yapıyoruz. Binlerce insanımız sahilin sıcağından kaçıp geldi. Bölgemizde ilk defa yaptığımız bu güreşleri bir çoğumuz ilk defa görüyor. veya çocukluğunda izlediği bireysel güreşleri organizasyon şeklinde izledi. Halkımızın güreşlere olan ilgi ve alakası, baştan sona kadar güreş alanından ayrılmaması, bu güreşleri yeni sene daha organize ve daha profesyonel şekilde yapmamız gerektiğine işarettir. Vatandaşlarımızın yeni sene güreşleri daha keyifle ilebilmelerini sağlayacağız. Güreşlerin düzenlemesinde emeği geçen ve katkısı bulunan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kumluca Belediyesi Antalya Karagöl Muğla Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title