Haberler

Boeıng: "Türkiye'nin 10 Yıl İçinde 150-190 Uçağa İhtiyacı Var"

Boeing Ticari Uçaklar Pazarlama Direktörü Drew Magill, Sivil Havacılıkta Hızla Büyüyen Türkiye'nin Gelecek 10 Yıl İçinde, Değeri 12 ile 16 Milyar Dolara Ulaşan, 150-190 Adet Arasında Yeni Uçağa İhtiyaç Duyacağını Söyledi.

-Boeing Ticari Uçaklar Pazarlama Direktörü Drew Magill, sivil havacılıkta hızla büyüyen Türkiye'nin gelecek 10 yıl içinde, değeri 12 ile 16 milyar dolara ulaşan, 150-190 adet arasında yeni uçağa ihtiyaç duyacağını söyledi.

-Magill, Türkiye ekonomisinin son 5 yılda oldukça güçlendiğini belirterek, "Türkiye'de nüfusun yalnızca yüzde 5'i havayoluyla seyahat ediyor. Önümüzdeki 10 yılda pazarda büyük gelişme olmasını bekliyoruz" dedi.

-Boeing Ticari Uçaklar Avrupa Satış Direktörü Aldo Basile de, Boeing olarak Türkiye'nin hızla büyüyen ekonomisini desteklemeye devam edeceklerini ifade ederek, "Türkiye'nin 10 yıllık uçak ihtiyacı konusunda işimizi doğru yaparsak, bu pazardan yüzde 100'lük pay alırız" dedi.

İSTANBUL(ANKA) -Boeing Ticari Uçaklar Pazarlama Direktörü Drew Magill, sivil havacılıkta hızla büyüyen Türkiye'nin önümüzdeki 10 yıl içinde, değeri 12 ile 16 milyar dolara ulaşan 150 ila 190 yeni uçağa ihtiyaç duyacağını söyledi.

"TÜRKİYE NÜFUSUNUN YÜZDE 5'İ HAVAYOLUNU KULLANIYOR"

Drew Magill, Boeing'in "Pazara Bakış" raporuna ilişkin Polet Rennaissance Otel'de düzenlediği basın toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye'de uçan uçakların yüzde 55'ine (102 uçak) sahip olan Boeing için Türkiye pazarının stratejik öneme sahip olduğunu belirtti. Türkiye'nin son 5 yılda gösterdiği ekonomik başarılarıyla benzersiz bir pazar haline geldiğini ifade eden Magill, Türkiye'nin önümüzdeki 10 yıl içinde, değeri 12 ile 16 milyar dolara ulaşan 150 ila 190 yeni uçağa ihtiyaç duyacağını kaydetti. Magill, 70 milyonluk Türkiye nüfusunun yalnızca yüzde 5'inin havayoluyla seyahat ettiğine dikkat çekerek, "Önümüzdeki 10 yılda pazarda büyük gelişme olmasını bekliyoruz" dedi.

"TÜRKİYE'YE İLİŞKİN PLANLARIMIZI 10 YILA YAYDIK"

Türkiye ekonomisinin önümüzdeki 10 yıl boyunca yılda ortalama yüzde 4.5-5 oranında bir büyüme göstereceğini öngördüklerini dile getiren Magill, "Bu büyüme oranları Avrupa'nın iki katı. Bu yüzden Avrupa'ya ilişkin projeksiyonlarımızı 20 yıla yayarken, Türkiye'ye ilişkin projeksiyonlarımızı 10 yılla sınırladık. Çünkü Türkiye pazarı sürekli gelişiyor" diye konuştu.

"TÜRKİYE'DEN 17 ADET SİPARİŞ ALDIK, 2-3 YIL İÇİNDE TESLİM EDECEĞİZ"

Magill, Türkiye havacılık sektörünün son yıllarda büyük gelişme kaydettiğini vurgulayarak, önümüzdeki dönemde pazara giren ve hizmet dışı kalacak uçaklar göz önüne alındığında, Türkiye'deki filo büyüklüğünün önemli oranda artacağının altını çizdi. Şu anda Türkiye'deki iş ortaklarının sayısının 15-25 arasında olduğunu ve toplam iş hacimlerinin 48 milyon dolara ulaştığını dile getiren Magill, ellerinde 2-3 yıl içinde THY, Pegasus, Sun Express ve SKY havayollarına teslim edilmek üzere 17 sipariş bulunduğunu söyledi. Magill, Türkiye'ye teslim dilecek uçakların yüzde 87'sini yeni nesil Boeing 737 gibi tek koridorlu ve 90-200 koltuk kapasiteli modellerin oluşturacağını söyledi.

"HAVACILIK SEKTÖRÜ KÜRESEL BÜYÜMENİN YÜZDE 8'İNİ OLUŞTURUYOR"

Dünya havacılık sektörüne de değinen Magill, dünya üzerinde 2 milyar kişinin havayolu ile seyahat ettiğini, malların ise yüzde 40'ının havayoluyla taşındığını vurgulayan Magill, "Bugün havacılık, dünya ekonomisine yüzde 8 katkı sağlarken, küresel emisyonun yüzde 2'sini oluşturuyor. Dünya küresel bazda ortalama yüzde 3 büyürken, havacılık sektöründe bu oran yüzde 5'e ulaşıyor" diye konuştu.

"BOEING 787 İLE YAKIT TÜKETİMİ YÜZDE 20 AZALIYOR"

Magill, 1980 yılından bu yana havacılık sektörünün 3.5 kat büyüdüğüne dikkat çekerek, "Yıllar geçtikçe aktarmasız ve sık uçuşlar artarken, bu tür uçuşlar için büyük uçaklara olan gereksinim de azalıyor" dedi. Magill, uçakların emisyon oranlarının aşağı çekilmesi için de çalışmalara devam ettiklerine dikkat çekerek, özellikle Boeing 787 tipi uçakların yüzde 20 daha az yakıt tüketimiyle kendi kategorisinde bu konuda bir öncü olduğunu vurguladı.

"LONDRA-ŞANGAY ARASI 10 GÜNDEN 19.5 SAATE İNDİ"

Magill, havacılık sektörünün özellikle 80'li yılların sonlarından itibaren hızla liberalleştiğini hatırlatarak, bu durumun da hem havayolu şirketleri hem de tüketici için daha avantajlı bir ortam yarattığına işaret etti. Havacılık alanında yaşanan teknolojik değişime de değinen Magill, "1939 yılında Londra-Şangay arasındaki bir uçuş 32 aktarma ile 10 günde yapılabiliyordu. 2006 yılına geldiğimizde ise, Boeing 777-200LR tipi bir uçakla bu mesafe aktarmasız 19.5 saate indi" dedi. Bugün itibariyle Avrupa ile Çin arasında gerçekleştirilen uçuşların 42 şehirden haftada 714 seferle yapıldığını belirten Magill, 20 yıl sonra haftada 125 noktaya 2 bin 24 sefer gerçekleştirilebileceğini kaydetti.

"DÜNYANIN 20 YIL İÇİNDE 27 BİN 200 YENİ UÇAĞA İHTİYACI VAR"

Dünyadaki toplam uçak sayısının 20 yıl içinde günümüzdeki sayının iki katına çıkacağına işaret eden Magill, talebi dengelemek için havayolu şirketlerinin 27 bin 200 yeni uçağa ihtiyaç duyacaklarının altını çizdi. Magill, bu durumun 2.6 trilyon dolarlık yeni bir pazar yaratacağına dikkat çekti. Dünyanın ikinci büyük havayolu pazarı olan Avrupa'da da havayolu şirketlerinin gelecek 20 yılda 620 milyar dolar değerinde 6 bin 600 yeni uçağa ihtiyaç duyacağını ifade eden Magill, şunları söyledi:

"Boeing, Avrupa'da 600 tedarikçiyle yıllık 1.6 milyar dolarlık iş hacmine ulaşmış bulunuyor. Bundan sonra da dünya genelindeki tedarikçileri ile birlikte, havayolu şirketlerinin ihtiyaçlarını karşılamak için ürün ve hizmetleriyle en iyi çözümleri sunmaya devam edecek."

"İŞİMİZİ DOĞRU YAPARSAK PAZAR PAYIMIZ YÜZDE 100 OLUR"

Boeing Ticari Uçaklar Avrupa Satış Direktörü Aldo Basile de, Boeing olarak Türkiye'nin hızla büyüyen ekonomisini desteklemeye devam edeceklerini söyledi. Türkiye'nin 10 yıl içinde 150-190 adet yeni uçağa ihtiyacı olacağını hatırlatan Basile, "Eğer bu süreçte işimizi doğru yaparsak, bu pazardan yüzde 100'lük pay alırız" dedi. (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title