Haberler

Bodur Elma, Simavlı Çiftçilerin Yeni Gözdesi Oldu

Kütahya'nın Simav İlçesinde Çiftçiler, Son Yıllarda Üretim Maliyeti Az Olduğu İçin Bodur Elma Yetiştiriciliğine Yönelmeye Başladı.

Kütahya'nın Simav ilçesinde çiftçiler, son yıllarda üretim maliyeti az olduğu için bodur elma yetiştiriciliğine yönelmeye başladı.

Bodur elma yetiştiriciliğinin son yıllarda artış gösterdiğini belirten Simav Ziraat Odası Başkanı Kadir Bütüner, "Bodur elma, diğer elmaların aksine bölgemize iyi uyum sağladı. Her yıl düzenli bir şekilde verim veriyor. Bunun yanında ağaçlar kısa boylu olduğundan, çiftçi merdiven kullanmadan yerden budamasını yapabiliyor. Aynı zamanda çiftçi arzu ettiği şekilde ağacı terbiye ediyor, dallarına yön verebiliyor" dedi. Bodur elmanın klasik elma türlerine nazaran yazlık ve kışlık ilaçlı mücadelesinin de kolay

olmasının üreticilere cazip geldiğini ifade eden Kadir Bütüner, "Son birkaç yıl içerisinde çiftçimiz bahçelerindeki normal elmaları söküp yerine bodur elma dikmeye başladı. Bodur, elma çiftçinin yeni gözdesi oldu" diye konuştu.

Bodur elma yetiştiriciliğinin ilçenin daha çok Akdağ, Naşa, Şenköy, Kestel, Yaykın ve Hisarbey gibi beldelerinde olduğunu vurgulayan Bütüner, "Bodur elmadan geçen yıl yaklaşık 8 ton civarında ürün hasat edilmişti. Üretim alanlarının beş katına çıkmasıyla bu yılki rekoltenin 40 ton civarında olmasını tahmin ediyoruz. Bodur elma yetiştiriciliğinin gelecek yıllarda ilçede daha geniş bir alana yayılmasını bekliyoruz. Çünkü çiftçi hastalık ve zararlılarla mücadele başta olmak üzere seyreltme ve hasat gibi

kültürel işlemlerin yerden yapılabilmesi ve üretim maliyetinin çok düşük olması nedeniyle bodur elma yetiştiriciliğini çok sevdi. Üretici bodur elma sayesinde işgücünden de karlı çıkıyor" ifadelerini kullandı.

(MY-EFE-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title