Haberler

Bodur'dan Adalet Mensuplarına Gazi Çeşmesi'nde Piknik

Kale Grubu Şirketleri Kurucusu ve Onursal Başkanı İbrahim Bodur, Çanakkale'nin Yenice İlçesindeki Gazi Çeşmesi'nde Adalet Mensuplarına Yönelik Piknik Düzenledi.

Kale Grubu Şirketleri Kurucusu ve Onursal Başkanı İbrahim Bodur, Çanakkale'nin Yenice ilçesindeki Gazi Çeşmesi'nde adalet mensuplarına yönelik piknik düzenledi.

Atatürk'ün 1934 yılında ülkemizi ziyaret eden İran Şahı'na Türkiye'nin ilk asfalt yolu olan Balıkesir-Çanakkale yolunu göstermek için seyahat ettiği sırada mola verdiği Gazi Çeşmesi'nde 1935 yılından bu yana verilen ve Bodur tarafından geleneksel hale getirilerek devam ettirilen pikniğe, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ile Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak da katıldı. Çanakkale Valisi Orhan Kırlı, eski İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, eski Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Necati Çetinkaya, AK Parti Çanakkale Milletvekili Müjdat Kuşku, AK Parti Kırıkkale Milletvekili Vahit Erdem, Çanakkale ve ilçelerinde görev yapan ve yapmış hakim ve savcıların katıldığı piknikte misafirlere oğlak çevirmesi ile yöresel yemekler ikram edildi.

Bakan Çiçek, piknikte yaptığı konuşmada, "Zaman zaman bu türlü buluşmalara ihtiyacımız var" dedi. Çiçek, kazandığının önemli bir kısmını yöresine harcayan İbrahim Bodur'a uzun ömürler dileyerek, "İran Şahı Atatürk'ün davetlisi olarak 28 gün Türkiye'de kalmıştır. Bu, Ulu Önder Atatürk'ün komşularıyla ilişkilerine verdiği önemi göstermektedir. Komşularımızla bu tür barış ve huzur eskisi gibi temin edilebilseydi bugün daha huzurlu olunurdu. Bizi bir araya getiren ve eski geleneklerimizi canlandıran İbrahim Bodur beye ve pikniği düzenleyenlere teşekkür ederiz" diye konuştu.

Kale Grubu Şirketleri Kurucusu ve Onursal Başkanı İbrahim Bodur ise, 15 Nisan 1934 tarihinde Atatürk'ün İran Şahı Rıza Pehlevi'ye bu yolu gezdirdiğini ve burada mola verdiklerini söyledi. Bodur, dedesinin Balıkesir'de Atatürk ile birlikte Kuvayı Milliye'yi kurduğunu da kaydederek, "O zamanlar şimdi adı Nevruz olan köyümüzün ismi Mavruz imiş" dedi. Bodur, Gazi Çeşmesi'nde 1935'ten bu yana geleneksel olarak yapılan pikniği adalet mensuplarını burada toplamak amacıyla düzenlediklerini de ifade ederek, "Çanakkale ve ilçelerinde hakim, savcı olarak görev yapan adalet mensuplarımız Yargıtay başta olmak üzere kurumlarının en üst makamlarına gelmişlerdir. Adalet Bakanlığı sırasında Cemil Çiçek bu kuruma büyük görevleri geçmiştir. Kendisi sürekli bu pikniğe katılmak istemişti. 2008 yılında sizlerle beraber olup, selamlarını iletmek üzere buraya geldi" şeklinde konuştu.

(GŞ-AÖ-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title