Haberler

Bodrumlu İş Adamının Kanaryası Dünya İkincisi Oldu

MUĞLA'nın Bodrum ilçesinde kanarya tutkunu turizmci işadamı Can Başbayraktar (52), 'Norwich' cinsi yavru kanaryayla, İtalya'da katıldığı 66'ncı Dünya Ornitoloji (kuş bilimi) Şampiyonası'nda dünya ikinciliğini elde etti.

MUĞLA'nın Bodrum ilçesinde kanarya tutkunu turizmci işadamı Can Başbayraktar (52), 'Norwich' cinsi yavru kanaryayla, İtalya'da katıldığı 66'ncı Dünya Ornitoloji (kuş bilimi) Şampiyonası'nda dünya ikinciliğini elde etti.

İtalya'nın Cesena şehrinde 13-21 Ocak tarihleri arasında düzenlenen 66'ncı Dünya Ornitoloji Şampiyonası'nda 500'ü aşkın kategoride 45 ülkeden 32 bin 500 kuş yarıştı. Türkiye'den de kuş meraklılarının katıldığı yarışmada, Bodrum Serinofil Derneği adına turizmci Can Başbayraktar 5 kanarya ile yarıştı. Başbayraktar'ın 'Norwich' cinsi beyaz kanaryası, kategorisinde ikinciliği elde ederek, gümüş madalyayı kazandı. Aynı kategoride birinciliğe bir Portekizli, üçüncülüğe ise Türkiye'den başka bir kanarya yetiştiricisi layık görüldü.

Kanarya aşığı 2 çocuk babası Can Başbayraktar, "Yarışmada Norwich cinsinde 300'e yakın kuş vardı. Norwich cinsinde boyu, duruşu, tüy ve kafa yapısı, göğüs yuvarlaklığı, tünekte duruş açısı, kondisyonu seçim sırasında jürinin değerlendirdiği verilerdir. Bu değerlendirme sonucunda beyaz kanaryamız birçok rakibini geride bırakarak ikinci oldu" dedi.

Kanaryaları her yıl mart ve nisan aylarında çiftleştirdiklerini belirten Başbayraktar, "Yavrular elde ediyoruz. Kasım ayından itibaren de bu yavruları şampiyonaya hazırlıyoruz. Bölgesel şampiyonalar da yapılıyor, ama bizler için en önemlisi dünya şampiyonasıdır. Geçen sene de beyaz ve yeşil kanaryada iddialıydık. Bu sene de beyaz kuşumuzun bize kazandırması çok mutlu etti. Aslında iyi bir derece bekliyorduk, ama ikincilik derecesi de beni sevindirdi" diye konuştu.

- Muğla

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye İtalya Bodrum Muğla Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title