Haberler

Bodrum2 Karanlık Günleri Hatırlamak Bile İstemiyoruz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Bodrum'da da halka seslendi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Bodrum'da da halka seslendi. Bodrum İskele Meydanı'nda düzenlenen mitinge AK Parti Muğla Milletvekili adayları Hasan Özyer, Hasan Kökten, Elvan Göçer, Muhittin Kayabaş ve Yelda Erol Gökcan, İl Başkanı İhsan Küreci, Bodrum İlçe Başkanı Çiğdem Demiralp katıldı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 15 yıl önceki Türkiye ile bugünkü Türkiye'nin aynı olmadığı belirterek, "15 sene öncesine dönmek ister misiniz? Gecelik 7 bin faizleri yaşamak ister misiniz? Bodrum'a o günde turist geliyordu, bugünde turist geliyor. Turistin cebindeki paranın değeri her 10 dakikada bir farklılaşıyordu. Türk parası yüzde 200 değer kaybediyordu. 6 sıfırlı, bol enflasyonlu günlere dönmek ister miyiz? Anayasa kitapçığının bir uç uçtan gitmesiyle, sizler ekonomik krizler, siyasi krizler yaşayan Türkiye'yi hatırlamak bile istemiyoruz. Karanlık günleri hatırlamak istemiyoruz. Atatürk'ün bizlere gösterdiği asıl hedef, ülkenin muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkmasıdır. Her şeyde, insan haklarında, demokraside, eğitimde, hukukun üstünlüğünde ileri olması gerekir. Son 14 yılda en çok bütçeyi eğitime alıyoruz. Çünkü Türkiye'nin geleceğine yatırım yapıyoruz" dedi.

MONTAJA ŞANTAJA ALIŞTILAR

Cumhurbaşkanı'nın Fetih kutlamasından bahseden Çavuşoğlu, "Çok kalabalıktı, bugün gördük bazı yerlerde, buna da montaj diyorlar. Alıştılar, montajlara, şantajlara, hilelere, kasetlere. İstanbul'daki o kalabalığa da montaj demeye başladılar, hazmedemiyorlar, bunlar" ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE'Yİ SURİYE'YE DÖNDÜRMEK İSTİYORLARDI

Muhalefeti eleştiren Bakan Çavuşoğlu, "Bu milletin kendisine güveni geri geldi. Devlete güven, istikrar, barış geri geldi. Etrafımızdaki yönetilemeyen ülkelere bakın. Suriye, Irak, Yemen, Libya'ya yönetilemeyen ülkelere bakın. Bugün güçlü olmasaydık Türkiye'yi de Suriye'ye dönüştürmek istiyorlardı. Komplo teorisi değil, yaşadığımız gördüğümüz bildiğimiz şeyler. Biz o ülkelere de yardım ediyoruz. Güçlü olmasaydık, onlara kapımızı açabilir miydik, 6 milyar dolar harcayabilir miydik? Muhalefetin Genel Başkanı, biz iktidara gelirsek onları geri göndereceğiz diyor. Nereye, ölüme. Yurtdışında ülkemin itibarını, saygınlığını görüyorum, güçlü bir ülke olmasaydık, itibar görür müydü?" dedi.

Bodrum'a yakın zamanda bir hastane yapacaklarını söyleyen Bakan Çavuşoğu, muhalefetin 'Merkez Türkiye' projesini eleştirerek şöyle devam etti: "Türkiye lojistikte merkez olacakmış. Bir yerden bir yere gidecekmiş dediler en bir şey anlamadım. Türkiye zaten merkez oldu. Lojistikte, ticarette, turizmde merkez. Türkiye turizm destinasyonu bakımından ilk 7'nin içinde. Ticarette, ihracatta, üretimde, lojistikte bir numara. Marmara'da rayları denizin altından geçirdik. Londra ile Pekin'i bağlamışız. Şimdide Bakü ile Kars'ı demir yolu ile bağlıyoruz eski tarihi ipek yolunu demir ağlarla yeniden canlandırıyoruz. Birisinin hala haberi yok."

YIL SONUN 5'İNCİ SIRAYA YÜKSELECEĞİZ

Türkiye Cumhuriyeti olarak temsilcilik sayılarını arttırdıklarını belirten Bakan Çavuşoğlu, "Türkiye, yurtdışındaki temsilcilik sayısına göre dünyada 6'ncı sırada. 220 ülke toplam 228 temsilciliğimiz vardı. İnşallah yıl sonu itibari ile dünyada 5'inci sıraya yükseleceğiz. Yıl sonuna kadar 241 temsilciliğimiz olacak" dedi.

Türkiye'nin G-20'ye başkanlık yapacağını belirten Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, "İşadamları B-20 toplantısını Kasım ayında Bodrum'da yapacağız. Bodrum'a gelen yol kötüydü, duble yol yaptık. İçme suyu sorunun DSİ ile birlikte çözdük. Misafirlerimiz temiz su içisin, su kesintisi olmasın diye yaptık. Türkiye'nin yurt dışında yaptığı kalkınma miktarı 3,4 milyar dolar civarında. Bugün başka ülkelerin kalkınması için yardım yapıyor. Dünyadaki mazlumlara sahip çıkıyor. 1,7 milyar dolar insani yardım yapan Türkiye, 14 sene önce bu yardımı yapamazdı, yardıma muhtaçtı çünkü. İnsani yardım konusunda Amerika ve İngiltere'den sonra dünyada 3. ülke olduk. Gelire kıyasladığınızda Türkiye insani yardımda birinci sırada. O insanları yalnız bırakamayız" dedi.

BİZE YOBAZ DİYORLAR

Kendilerine hoşgörüsüzlük ve ayrımcılık yapıldığını söyleyen Bakan Çavuşoğlu, "Birileri çağdaş geçiniyor. Birileri bizleri yobaz görüyor. Bunlar yobaz, dindar diyorlar. Bunlar dindar, diyorlar inandığımız için biz inanıyoruz. Ama yobaz değiliz. Herkesin dinine, inancına saygımız var. 14 yıldır kimsenin hayatına karışmadık, hiçbir mahalle baskısı yapmadık. Ama gidin bir yerde Ak Parti'nin şu hizmeti de iyidir, diyen sizi linç ederler, esas yobazlık budur. Başkalarına hoşgörüsüzlük budur, Avrupa'da hoşgörüsüzlükten, ırkçılıktan yakınıyoruz, ama esas hoşgörüsüzlük ve ayrımcılık maalesef bizim ülkemizde var. Mahalle baskısını yapanlar da onlar. Biz çağdaşız diyorlar, kadınlar üzerinden siyaset yaparlar. Onların çağdaşlığı, kadınlara zorla başını açtırmaktır bizim için başı açık kadın da, kapalı kadın da aynıdır, hepsi eşittir" diye konuştu.

Bakan Çavuşoğlu, mitingin ardından, Trafo Bodrum Hakan Aykan Kültür Merkezi'nde mahalle muhtarları ile bir araya geldi. Bakan Çavuşoğlu'nun muhtarların sorunlarını dinlediği toplantı basına kapalı olarak düzenlendi. Toplantının ardından, Bakan Çavuşoğlu, Cumhuriyet Caddesi'ndeki esnafı ziyaret etti. Esnafa hayırlı sezon dileyen Bakan Çavuşoğlu, Azmakbaşı'nda bekleyen makam aracına binerek, Milas-Bodrum Havalimanı'na gitmek üzere Bodrum'dan ayrıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mevlüt Çavuşoğlu Ak Parti Suriye Bodrum Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title