Haberler

Bodrum - Yunan Adalarına Bayram Dopingi

Yunan adalarına bayram dopingiBayram tatiliğini Muğla'nın Bodrum başta olmak üzere diğer turistik kentlerinde geçiren Türk tatilciler, günübirlik turlarla Yunan adalarını geziyor.

Yunan adalarına bayram dopingi

Bayram tatiliğini Muğla'nın Bodrum başta olmak üzere diğer turistik kentlerinde geçiren Türk tatilciler, günübirlik turlarla Yunan adalarını geziyor. Cumartesi gününden itibaren Bodrum'dan Yunan adalarına giden tatilcilerin sayısının 4 bini aştığı belirtilirken, bayram sonuna kadar ise 20 bini bulması bekleniyor.

Bodrum, Fethiye ve Marmaris'te bayram tatilini geçiren yerli turistler, sadece bulundukları ilçede kalmakla yetinmedi. İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir, Mersin ve Konya gibi büyük illerin yanı sıra Almanya ve Hollanda'dan da gelenler, Muğla'ya komşu Yunan adalarını da gezmeyi ihmal etmedi. Yurtdışından gelen gurbetçi ve yerli turistler de feribotlarla sabah saatlerinde günübirlik turlarla Yunan adalarına geçti. Yunan adalarına sefer düzenleyen firmanın yetkilileri feribot seferlerinin yüzde 80 doluluk oranlarına ulaştığını belirtti.

UCUZLUĞU İLGİ ÇEKİCİ

Bodrum'dan Yunan adalarına gidenler, Muğla Büyükşehir Belediyesi Liman İşletmeleri Gümrük Alanı'nda hareketlilik yarattı. Bu sabah, Yunanistan'ın İstanköy (Kos) Adası'na gitmek için gelen yerli ve yabancı turistlerin yoğunluğu nedeniyle zaman zaman kapı önünde kuyruk oluştu.

Yunan adalarına gidenler arasında bulunan işadamı Cem Alkan, "İstanbul'dan zor bir yolculukla Bodrum'a geldik. Kos'ta gezeceğiz. Güzel bir plaj bulursak, denize de gireceğiz. Yunan lezzetlerini, yemeklerini tatmak istiyoruz. Daha ucuz olduğu için burada pahalıya bulduğumuz şeyleri alabilmek için alışveriş yapacağız. Daha uygun olduğu için tercih ediyoruz. Daha önce de gitmiştik, keyifli bir gün geçirmeyi planlıyoruz" dedi.

DOLULUK YÜZDE 80'E ULAŞTI

Bodrum Feribot Acentesi Müdür Yardımcısı Özgür Meral, "Yunan adalarında fiyatların daha uygun olması yerli ve yabancı turistler çekiyor. Yunan adalarına bilet satışı sağlayan üç firma var ve günlük dört sefer yapılıyor. Cumartesi gününden itibaren Yunan adalarına giden 4 bin kişiyi aşarken, uzun bayram tatili sonuna kadar 20 bini aşması bekleniyor. Bu seferlerde doluluk oranları yüzde 80'e ulaştı ve çoğunluğunu ise yerli turistler oluşturuyor. Turistler, günübirlik feribotlarla Yunan adalarına geçerek, tatillerini değerlendirdiler" dedi.

Yunan adalarını tercih etmeyenlerin bazıları ise günübirlik turlarla Bodrum'un eşsiz koylarında deniz girmeyi tercih ederken, bazıları ise dünyaca ünlü Kargı Plajında denize girerek güneşlendi. Sıcaklar nedeniyle, tatilciler deniz kenarında oturmayı tercih etti. Sahilde zaman zaman oturacak yer kalmadı. İşletmeler ise, bayram hareketliliğinden memnun kaldı.

FİYATLAR DEĞİŞİYOR

Bodrum- Kos bir kişi tek yön 17 Euro, gidiş-dönüş 19 Euro, bir kişi farklı gün gidiş-dönüş 30 Euro; aynı fiyatlamanın Turgutreis- Kos içinde geçerli olduğu belirtildi. Bodrum ve Turgutreis'ten Rodos, Leros, Kalimnos adalarına gidiş ve dönüş ücretlerinin 25 ila 67 Euro arasında değiştiği ifade edildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Bodrum Muğla Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title