Haberler

Bodrum'daki Yerleşik Yabancılar, Christmas Kokteylinde Buluştu

Güncelleme:

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, yerleşik olarak yaşayan yabancı uyruklu vatandaşlar, Bodrum Belediyesi tarafından düzenlenen Christmas kokteylinde eğlendi.

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde, yerleşik olarak yaşayan yabancı uyruklu vatandaşlar için Bodrum Belediyesi tarafından düzenlenen Christmas kokteylinde eğlendi.

Bodrum Trafo Kafe'de yaklaşık 500 kişinin katıldığı kokteyle yeni yıl pastası kesildi. Bodrum Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Kocadon'un ev sahipliği yaptığı kokteyle katılanlar arasında CHP Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir'de yer aldı. Davetlilere seslenen Başkan Kocadon "Bu güzel davetimizi kırmayıp buraya kadar geldiğiniz için hepinize çok teşekkür ediyorum. Sizlerde bizim kadar Bodrum'u çok seven bu sevgiden dolayı Bodrum'da yaşama kararı alan dünyanın değişik yerlerinden gelen kardeşlerimizsiniz. Sizlerle beraber dünya barış topluluğu gibi yaşayan bir bölgeye sahibiz. Bu güzel birlik ve berberliğin dünyaya örnek olmasını diliyorum. 2015 yılının bize huzur, mutluluk, sağlık ve bütün dünyaya barış getirmesi dileğiyle yeni yılınızı kutluyorum" dedi.

Etkinliği geleneksel hale getirdiklerini anlatan Başkan Kocadon, "Bodrum'un son zamanlarda, Türkiye'nin en çok merak edilen, en çok tercih edilen, hatta son yapılan istatistiklerde dünyada tercih edilen 5 yerden birisi olduğunu hep birlikte okuduk. Bodrum'a, Türkiye'nin marka değerini taşıyan bir ilçesi. Bu, her gün biraz daha yükseliyor. Birçok yerde olmayan marka değeri yüksek otellerin Bodrum'da yatırım yaptığını görüyoruz. Türki Cumhuriyetlerinin yanı sıra özellikle Çin, Japonya, Hindistan, Brezilya gibi bölgelerinden Bodrum'a ilgi var" diye konuştu.

Milletvekili Nurettin Demir ise, "Sizler sadece Türkiye'de değil dünyada en güzel barış, özgürlük, demokrasi duygularının geliştiği bir bölgede, bu duyguları daha da ileriye taşıyan kardeşlerimizsiniz. 2015 yılında dünya barışına, dünya kardeşliğine katkılarınızın devam edeceği dileğiyle saygı ve sevgilerimi sunuyor, iyi yıllar diliyorum" dedi.

Düzenlenen kokteylde Bodrum Kültür Sanat Topluğu'nun kurduğu çocuklardan oluşan Bodrum Pop Korosu şarkı söyledi. Etkinliğe katılanlar eğlenceli dakikalar geçirdi.

Bodrum'da yerleşik olarak yaşayan yabancı uyruklu vatandaşların çoğunun Türkçe konuşmayı öğrendikleri gözlendi. Rusya'dan 11 yıl önce Bodrum'a geldiğini belirten Natalia Spatar, Bodrum'da evlendiğini ve kız çocuğu olduğunu söyledi. 2009 yılında Bodrum'a yerleşen Bale eğitmeni Rus uyruklu İrina Sadem Bodrum'un doğasına hayran kaldığını belirtti. Bodrum'da 10 yıldır yaşadığını ve okula devam ettiğini belirten 14 yaşındaki Thomas Harder ise "Danimarka'dan 4 yaşındayken buraya geldik. Bodrum'u, arkadaşlarımı çok seviyorum. Burada olmaktan mutluyum" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Nurettin Demir Mehmet Kocadon Bodrum Muğla Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title