Haberler

Bodrum'un Turizmdeki Geleceği Masaya Yatırıldı

Bodrum Belediyesi ve Bodrum Yarımadası Tanıtma Vakfı (BOYTAV) Başkanı Mehmet Kocadon, turizmde son dört yılda yüzde 40'lık bir büyümeyi yakaladıklarını belirtip, 2013'ün Bodrum'un altın yılı olacağını söyledi.

Bodrum Belediyesi ve Bodrum Yarımadası Tanıtma Vakfı (BOYTAV) Başkanı Mehmet Kocadon, turizmde son dört yılda yüzde 40'lık bir büyümeyi yakaladıklarını belirtip, 2013'ün Bodrum'un altın yılı olacağını söyledi.

BOYTAV tarafından Bodrum'a bağlı Kadıkalesi Köyü'ndeki Gardens Of Babylon Otel'de, 'Turizmde 2012 yılı ve Geleceğin Turizminde Bodrum'un Yeri' konulu panel düzenlendi. Panele konuşmacı olarak BOYTAV ve Bodrum Belediye Başkanı DP'li Mehmet Kocadon, Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, Muğla Kültür ve Turizm İl Müdürü Kamil Özer, ETS Tur Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ersoy, TÜRSAB Bodrum Yürütme Kurulu Başkanı Sevinç Göksel, Deniz Ticaret Odası Bodrum Yürütme Kurulu Başkanı Gündüz Nalbantoğlu, Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon, Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler ve BOYTAV Kurucu üyesi Recai Çakır katıldı.

2012 yılında Türkiye genelinde düşme görülürken Muğla ve Bodrum'un büyümeyi sürdürdüğünü belirten Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, "Bodrum'un, turizmde son 4 yıldaki büyümesini yüzde 40 olarak gerçekleştirmeyi başardık. Taşın altına elimize koyarak bu başarıyı yakaladık. Bu başarıyı yakalamak inanç ve mücadeleye bağlıydı. Almanya piyasasından son yılda 66 bin turist getirmeyi başardık. Buna rağmen tanıtım ve pazarlama ve marka çalışmasına daha çok yer vereceğiz. Göreve geldiğimizde Bodrum'un turizmde markası yoktu. Bugün ise dünya fuarlarında Bodrum logosu ile tanınmaya başlandı. Bu sayede Bodrum'a geçtiğimiz yıl gelen turist sayısı 1 milyon 357 bin 878 olarak gerçekleşti. Bodrum'un son zamanlarda marka değerinin artması ile dünyanın önde gelen otel ve ticaret zincirleri Bodrum'u tercih etmeye başladı ve dünya turizm liginde Bodrum aranan ve bilinen bir destinasyon merkezi haline geldi. Bu da Bodrum markasının değerini ortaya koyuyor" dedi.

HEDEF ALTERNATİF TURİZMİ ÇEŞİTLENDİRMEK

En büyük hedeflerinden birinin alternatif turizm çeşitlerini arttırmak olduğunun altını çizen Başkan Kocadon, "Yelken, golf, sağlık ve doğa turizmlerinde atılım yapmaya başladık. Özellikle Çin, Hindistan ve Kazakistan gibi alternatif pazarlarda yoğun tanıtım kampanyaları başlattık artık Çinli turistleri Bodrum sokaklarında görmeye başladık. Özellikle Ocak ayında 2'si yerli, 4'ü yabancı olmak üzere aynı anda 6 fuarda Bodrum'u tanıttık. Bu turizmdeki mücadele ruhumuzu ortaya koydu. Hepinize teşekkür ediyorum, 2013 yılının Bodrum'un altın yılı olacağını ve martın üçüncü haftasından itibaren otellerin açılmaya başlanacağını müjdelemek istiyorum" diye konuştu.

"YENİ BİR VİZYON GEREK"

Muğla'nın turizm gelirleri sayesinde en çok vergi veren ilk altı il arasında olduğunu belirten Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon, "İlçemizde turizmin geleceğini planlı olarak düzenlersek kazanan hem ilçemiz, hem Türkiye olacaktır. Turizmin geçmişinde uygulanan çalışmalar güncelliğini yitirdiği için yeni modelleri hazırlayıp yeni bir vizyon oluşturmak için çalışmalara başlayıp, Bodrum'un elinde bulundurduğu farklı değerleri turizmin hizmetine sunmak, tanıtmak durumundayız. Erken rezervasyonların yaygınlaştırılması ve e-turizm uygulamalarını yaygın olarak kullanılmasını sağlamalıyız. Teknolojik gelişmelerin yanında doğal yaşamın ve çevrenin korunmasına yönelik projeler hazırlamak zorundayız" dedi.

"İNGİLİZ PAZARINDA 300 BİN TURİST KAYBETTİK"

Kültür ve Turizm İl Müdürü Kamil Özer ise Karadeniz fıkrası anlatarak başladığı konuşmasında, "İngiliz pazarında son üç yılda 300 bin turist kaybetmemize rağmen, geçen yıl Muğla'da yüzde 1 artışı sağlamayı başardık. İngiliz turistin açığını Muğla olarak farklı ülkelerden kapattık. Belçika, Beyaz Rusya, Danimarka, Lübnan, Fransa, Hollanda, İsveç'ten gelen turist sayısında bu yıl ciddi artış bekliyoruz" dedi.

KAYMAKAM UYARDI

"Turisti zehirleyerek ülkesine göndermek, turizme yapılabilecek en büyük kötülük" diyen Kaymakam Mehmet Gödekmerdan ise şunları söyledi:

"Özellikle yiyecek içecek sektöründe denetimleri arttırdık. Görüntü, gürültü, hanutçuluk ve trafik sorunları devam edecek ama bunu en aza indirmemiz gerekir. Dünya markası olmayı hedefleyen bir kentte bu görüntülerle yaşanması turizm yapılması mümkün ve hoş değil. Başta belediyeler ve sivil toplum örgütleri denetim mekanizmalarını mutlaka işletmeli ve sonuç almalı. Tüm sektörleri bu konuda ciddi şekilde uyarıyoruz."

ETS Tur Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ersoy turizm sezonu uzatabilmek ve sürdürülebilir bir turizm politikası oluşturabilmek için yüksek kapasiteli otel ve turizm yatırımlarının önünün açılması gerektiğini söyledi.

Diğer konuşmacılarda, turizmin 12 aya yayılarak, sürdürülebilir bir hale gelmesi için çalışılması gerektiğine değindiler. - Muğla / Bodrum

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Gödekmerdan Mehmet Kocadon Bodrum Muğla Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title