Haberler

Bodrum'un Başpehlivanı İsmail Koç Oldu

Bodrum Belediyesi Çömlekçi 9. Yağlı Güreşleri, 71 güreşçinin kıyasıya mücadelesine sahne oldu.

Bodrum Belediyesi Çömlekçi 9. Yağlı Güreşleri, 71 güreşçinin kıyasıya mücadelesine sahne oldu. Çömlekçi Mahallesi Güreş Sahası'nda yapılan güreşlerde başpehlivanlık unvanını İsmail Koç kazandı.

Bodrum Belediyesi'nin destekleriyle Çömlekçi Mahallesi Güreş Sahası'nda "Bodrum-Çömlekçi 9. Yağlı Güreşleri" kıran kırana mücadelelere sahne oldu. Türkiye'nin farklı bölgelerinden ünlü güreşçilerin katıldığı güreşlerde rakiplerini yenerek güreşlerin başpehlivanı olan İsmail Koç, büyük ilgi gördü. Toplam 12 grupta ve 8 kategoride yapılan yağlı güreş müsabakalarında Minikler kategorisinde Emral Aydın, Teşvik kategorisinde İsmail Özak, Tozkoparan kategorisinde Arda Dedeoğlu, Deste kategorisinde Süleyman Karadeniz, Küçük-Orta kategorisinde Fazıl Karagöz, Büyük-Orta kategorisinde Mehmet Ergün, Başaltı kategorisinde Ahmet Özak mücadelelerinde başarıya ulaşırken. Baş kategorisinde ise Hüseyin İyican, Hasan Tuna, Salih Dorum, Hasan Çalışır, Yüksel Kalay, İsmail Koç, Hüseyin Dem, Mükerrem Kıyı, Osman Aynur ve Cengiz Zengin gibi Başpehlivanlar mücadele verirken İsmail Koç birincilik elde ederek Bodrum-Çömlekçi 9. Yağlı Güreşleri'nin Başpehlivanı oldu.

Bodrum-Çömlekçi 9. Yağlı Güreşleri'ni Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum Belediye Meclis Üyeleri, CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen, Bodrum Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Hasan Kablı, Bodrum Muhtarlar Derneği Başkanı ve Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Ahmet Cemil Gündüz, Çömlekçi Mahallesi Muhtarı İbrahim Oral başta olmak üzere çok sayıda vatandaş izledi.

GÜREŞLERE YABANCI TURİSTLERDEN BÜYÜK İLGİ

Çok sayıda vatandaşın izlediği güreşlere yabancı turistler de ilgi gösterdi. Bu nedenle güreşlerin cazgırı, Kırkpınar Baş Cazgırları'ndan Bayram Ali Dede, anonslarını hem Türkçe hem İngilizce olarak devam ettirdi. Güreşlerde yapılan Güreş Ağası ihalesine Cumhuriyet Halk Partisi Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen, Bodrum Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Hasan Kablı, Bodrum Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Özten, Turizmci Mehmet Ayhan ve Altın Kasaplar'ın işletmecisi İbrahim Turan katıldı. Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'un ihaleye giriş miktarını 10 Bin TL olarak belirledikten sonra ihale yapıldı. 35 Bin TL teklifle ihaleyi İbrahim Turan alarak Güreş Ağası seçildi. Bu miktarın spor etkinliklerinde kullanılacağı belirtildi.

"BİZLERE DÜŞEN DESTEK VEREREK GELENEKLERİMİZİ KORUMAK"

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, geleneklerin devam ettirilmesi açısından bu tür etkinliklerin çok önemli olduğunu belirterek, "Bölgemizden dünya şampiyonu güreşçilerimiz, başpehlivanlarımız çıkmış. Bu gelenek çok uzun yıllardır devam ettiriliyor. Bizlere de düşen bu etkinlikleri destekleyerek devam ettirilmesini sağlamak " dedi. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Kocadon Çömlekçi Türkiye Bodrum Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title