Haberler

Bodrum - Sempozyumda İlginç Görüntüler

Sağlık turizmini geliştirmek amacıyla türkiye sağlık turizmini geliştirme konseyi (thtdc) tarafından bodrum'da düzenlenen sempozyumda ilginç görüntüler oluştu.

Sağlık turizmini geliştirmek amacıyla Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi (THTDC) tarafından Bodrum'da düzenlenen sempozyumda ilginç görüntüler oluştu. Dinleyiciler, Dr. Ender Saraç'ın istediği hareketleri yapmakta zorlandı.

Muğla'nın Bodrum İlçesi'ne bağlı Kadıkalesi Köyü'ndeki Gardens Of Babylon Otel'de bugün THTDC tarafından düzenlenen `Ortadoğu'dan Türkiye'ye Sağlık Turizmi' konulu sempozyumu Katar, Kuveyt, Umman, Dubai, İtalya ve Abu Dabi'den 10 gazeteci ile 40 seyahat acentesi, tur operatörü ve Türk turizmciler izledi. Sempozyuma, HTDC Başkanı ve Hello Turizm Limited Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Emin Çakmak, Dr. Ender Saraç, İtalya'nın Bologna Kenti THY Müdürü Tarkan İnce ve Kuveytli turizmci Hisham Huneidi konuşmacı olarak katıldı. Çakmak sempozyumun açılışında yaptığı konuşmada Türkiye'de sağlık turizminde ilk ciddi projeyi Gardens Of Babylon Otel'in içindeki Gardens Of Babylon Suites & Residences Bodrum'da başlattıklarını belirterek şunları söyledi:

"Türkiye sağlık turizminden hak ettiği payı alamıyor. Geçtiğimiz yıl ülkemizde 500 bin konuğumuzu sağlık turizmde ağırladık ve 2 milyar dolar lira ciro elde ettik. Ancak bunun yüzde 85'lik bölümü termal kaplıcalardan elde edildi. Oysaki sağlık turizmi için ülkemizdeki oteller ve hastaneler turizm bölgelerinde gerçekten kaliteli hizmet veriyor. 2015 yılında sağlık turizmi için ülkemize gelen turist sayısını 1 milyona çıkarmayı hedeflerken, elde edeceğimiz geliri de 10 milyar dolar olarak tahmin ediyoruz. Çünkü sağlık turizmi için ülkemize gelen 1 turist 15-20 bin dolar döviz bırakıyor. Yani 1 sağlık turisti 20 normal turiste bedel."

Sunumların İngilizce yapıldığı sempozyumda Çakmak'tan sonra söz alan Dr. Ender Saraç "Zayıflamanın Binbir Yolu' konulu konuşması sırasında sağlığın aşırı kilolar ve bel kalınlığı ile ilgili sakıncalarını anlattı. Dr. Saraç'ın sempozyumu izleyenlere verdiği şerit metre ile bel kalınlıklarını ölçmelerini istemesi üzerine salonda ilginç görüntüler ortaya çıktı. İzleyiciler Dr. Saraç'ın istediği hareketleri yaparken de zorlandı. Dr. Saraç konuşmasında "Türkiye ve Bodrum sağlık turizmi açısından doğası, tesisleri ile mükemmel. Ancak yeterli tanıtımımız yok. Bodrum'da sağlık, dengeli beslenme, geleceğe yönelik uzun vadeli sağlık programları ile tatil programları sunacağız" dedi.

İtalya'nın Bologna Kenti THY Müdürü Tarkan İnce de THY'nın sağlık turizmine katkı amacıyla uçuşlarda hastalara yüzde 25'lik bir indirim uygulamaya ve özel sağlık paketlerinde destek vermeye devam edeceğini belirtti.

Kuveyt'te 21 yıldır dünyanın birçok ülkesine sağlık turizmi için organizasyonlar yaptığını belirten Kuveytli turizmci Hisham Huneidi "Bodrum'da gördüm ki bir turistik tesiste sağlık ile ilgili herşey mükemmel. Doğa mükemmel, teknoloji, tesis mükemmel. Bu kalitedeki tesislerinizin boş durmasını anlamakta güçlük çekiyorum. Körfez ülkeleri olarak yemek ve kültür açısından birbirimize çok yakınız. Bu Türkiye'nin bir avantajı ama sağlık turizmi ile ilgili tesis ve kaynaklarınızın tanıtım eksikliği var. Bunları ortadan kaldırırsanız, Körfez ülkelerinden Türkiye'ye turist yağar" dedi.

Daha sonra, Türk Hava Yolları (THY) Katar Müdürü Ersen Engin, Amman Müdürü Özgür Ağca, Kuveyt Müdürü Fatih Durmaz, Bologna (İtalya) Müdürü Tarkan İnce ve THY Operasyon Müdürü Eyüp Sultan Topçu yabancı tur operatörlerinin ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title