Haberler

Bodrum Şehitlere Sosyal Medyadan Hakarete Tutuklama

Şehitlere sosyal medyadan hakarete tutuklamaMUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde yaşayan ve Facebook'taki hesabından Şırnak'ta düşen helikopterde şehit olan 13 askere yönelik olarak hakaret dolu paylaşımlarda bulunduğu gerekçesiyle gözaltına alınan 54 yaşındaki Ayhan K.

Şehitlere sosyal medyadan hakarete tutuklama

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde yaşayan ve Facebook'taki hesabından Şırnak'ta düşen helikopterde şehit olan 13 askere yönelik olarak hakaret dolu paylaşımlarda bulunduğu gerekçesiyle gözaltına alınan 54 yaşındaki Ayhan K. (Ayhan Karahan), sevk edildiği adliyede tutuklandı. Bir grup da Ayhan K.'yı düzenledikleri eylemle protesto etti.

Bodrum ve çevresinde sivil toplum örgütlerinin eylemlerine katılan ve aktivist olarak bilinen Ayhan K. dün (perşembe) sosyal paylaşım sitesindeki sayfasından Şırnak'ta düşen helikopterde şehit olan askerlerle ilgili paylaşımda bulundu. Ayhan K.'nın şehit askerlere hakaretlerde bulunduğu bu paylaşımları, tepki gördü. Aynı günü gözaltına alınan Ayhan K., bugün adliyeye sevk edildi. İfadesinin alınmasının ardından 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek ve terör örgütü propagandası yapmak' suçlamalarıyla nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilen Ayhan K., tutuklandı.

PROTESTO EDİLDİ

Bodrum Vatansever Grubu üyeleri ise, Ayhan K.'yı, Bodrum Belediye Meydanı'ndaki Adliye Camii'nde kıldıkları cuma namazının ardından protesto etti. Camiden çıkanların da katıldığı gösteride, ellerinde 'Ey Amerika terör destek vermekten derhal vazgeç', 'Amerika FETÖ elebaşını derhal teslim et sabrımızı zorlama' ve 'Avrupa terörden elini çek' yazılı dövizler taşıyan grup, "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Kahrolsun Amerika" sloganları attı.

Grup adına açıklama yapan ekonomist 38 yaşındaki Zeki Çelik, Şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın'a ait şiiri okuduktan sonra şunları söyledi:

"İdeolojik görüşlerimiz ne olursa olsun yaşadığımız bu topraklarda bir takım ortak değerlerimiz vardır. Ezanımız, bayrağımız, cenazelerimiz ve şehitlerimiz hepimizin saygı duyduğu, duyması gerektiği milli ve manevi ortak ve kutsal değerlerimizdir. Helikopter kazası nedeni ile şehit olan Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu askerlerimize ülke olarak büyük üzüntü içine girmişken isimlerini önüne gazeteci sıfatı ekleyen bir takım şer odakları ve terör örgütü uzantıları ile aynı dilden konuşan birkaç şarlatanın sosyal medyadaki paylaşımlarından dolayı büyük üzüntü duyduk. Bu müptezellerin bir an önce bu çirkin söylemlerinden vazgeçip derhal şehit yakınlarından ve milletimizden özür dilemelerini ivedilikle talep ediyor ve bu müptezel şahısları şiddetle kınıyoruz. Siyasi görüşümüz ne olursa olsun ortak kaygımız vatan olsun."

Grup basın açıklamasını alkışlarla ve aynı sloganlarla sona erdirdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Facebook Şırnak Bodrum Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

2024-KPSS Lisans Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) ne zaman? #128204 Başvurular başladı mı? Dilan Polat ve Banu Parlak davası ne oldu? Dilan Polat ile Banu Parlak duruşmasında karar belli oldu mu? Öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmen kim? Olay ne, nerede oldu? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir?
title