Haberler

Bodrum Kavruldu, Plajlar Bile Boşaldı

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde bunaltıcı sıcak hava nedeniyle meydanlar, caddeler ve plajlar öğle saatlerinde boşaldı.

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde bunaltıcı sıcak hava nedeniyle meydanlar, caddeler ve plajlar öğle saatlerinde boşaldı.

Bodrum'da 40 dereceye kadar ulaşan hava sıcakları, açık alanda çok daha fazla hissedilerek kavurdu. Deniz suyu sıcaklığı ise 22 dereceye yükseldi. Bodrum Belediye Meydanı, Denizciler Meydanı, Barış Meydanı ve ana caddelerde kimse kalmadı. Şehir merkezindeki Kumbahçe, Paşatarlası ve Gümbet plajlarında saat 14.00'te tüm şezlonglar boşaldı, yerli ve yabancı turistler gölgelere kaçıştı. Denize girenler ise güneşten kavrulmamak için elbiseleri ile denize girmeyi tercih etti.

Bodrum limanında bağlı bulunan teknelerin sahipleri limana çıkıp hortumlarla başlarından aşağı su dökerek serinlemeye çalıştı. Bodrum limanında demirli bulunan 'Alegria' isimli teknenin kaptanı, evli ve üç çocuk babası Mehmet Altay, "Gerçek çöl sıcakları gelmeden Bodrum bugün kavruldu. Sıcaklık bizde teknede beklerken, çareyi rıhtıma çıkıp hortumlarla suyun altına girip serinlemekte bulduk. Ama geçici serinlik bu. Zaman zaman Akdeniz'den gelen sıcaklık böyle ortalığı kavuruyor" dedi. Bodrum'da hava sıcaklıklarının hafta sonuna doğru etkisini 4-5 derece daha arttıracağı belirtildi. - Muğla

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bodrum Muğla Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title