Haberler

Bodrum Katındaki Atıl Oda, Bilim Sınıfına Dönüştürüldü

SAMSUN'daki Canik İmam Hatip Ortaokulu'nda bodrum katındaki atıl bir oda, Fen Bilimleri öğretmeni Naziye Çetin tarafından bilim sınıfına dönüştürüldü.

Canik İlçesi'nde bulunan Canik İmam Hatip Ortaokulu'nda Fen Bilimleri öğretmeni, aynı zamanda müdür yardımcısı olan Naziye Çetin, öğrencilerinin bilimsel anlamda çalışma deney ve çeşitli etkinlikler yapabilecekleri bir sınıf oluşturdu. Okulun bodrum katında bulunan ve atıl durumda dolan 70 metrekarelik bir oda, sınıfa dönüştürüldü. Naziye Çetin, bir bölümünü kendi olanakları ile bir bölümünü de okul yönetiminin destekleriyle düzenlediği sınıfı Ekim ayında hizmete açtı. Okul yönetiminin de büyük destek ve katkı verdiği 'Bilim Sınıfı' öğrencilerin de ilgisini çekti. Toplam 793 öğrencinin eğitim gördüğü 4 katlı binanın bodrum katındaki bu sınıf, öğrencilerin de en çok sevdiği sınıf ve ders oldu.

Öğenci etkinliklerine zemin hazırlamak için oluşturulan sınıfta, kodlama ve matematik oyunları,

fen deneleri yapan öğrencilerin kendilerine ait bir de masası bulunuyor. Ayrıca uzay sistemi ile ilgili bilgiler, görseller ve kitaplar da yer alıyor. Öğretmen Naziye Çetin, şöyle dedi:

"Burası İmam Hatip Ortaokulu. Ama yalnızca meslek derslerinin ağırlıkta olduğu bir okul değil. Öğrencilerimizin bilim ve sanatla ilgilenmelerini arzu ediyoruz. Bu amaçla okulumuzun bodrum katındaki penceresi dahi olmayan bu alanını bilim sınıfına dönüştürmeye karar verdik. Öncelikle sınıfın atmosferini değistirmek için velilerimizle beraber duvarları rengarenk boyadik. Büyük afişlerle duvarları kapladık. Tavanda kendi ellerimizle yaptığımız avizelerle guneş sistemi modeli oluşturduk. Çocuklar buraya gelirken büyük bir heyecan ve hevesle geliyorlar. Burada hem mutlu hem de eğlenceli bir şekilde ders işliyorlar. Zamanlarını değerlendirebilecekleri zeka oyunları ve okuma koşeleri olusturduk." - Samsun

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Samsun Canik Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title