Haberler

29 Yıl Önce Gazete Kuponuyla Verilen ve Bodrum Katında Bulunan Uçak 30 Bin TL'ye Satışa Çıkarıldı

Güncelleme:

Avcılar'daki bir binanın bodrum katında bulunan ve hurdacıya satılan, 29 yıl önce bir gazetenin promosyonla verdiği hurda uçak, yeni sahibi tarafından 30 bin TL bedelle satışa çıkarıldı.

Avcılar'daki bir binanın bodrum katında yıllar sonra bulunan ve hurdacıya satılan, 29 yıl önce bir gazetenin promosyonla verdiği hurda uçak, yeni sahibi tarafından internet üzerinden 30 bin TL bedelle satışa çıkarıldı.

GAZETENİN PROMOSYONLA VERDİĞİ UÇAK BODRUM KATINDA BULUNDU

Kapanan Tercüman Gazetesi'nin 1989 yılında promosyon olarak verdiği ve 29 yıl sonra geçen yıl Mart ayında Avcılar'da kiralanmak istenen bir binanın bodrum katında sahipsiz bulunup hurdacıya satılmıştı. 2 kişilik uçak, bir kişi tarafından satın alınarak havacılık tutkunu arkadaşı Yusuf Keskin'e hediye edildi.

YENİ SAHİBİ UÇAĞI, 30 BİN TL KARŞILIĞINDA SATILIĞA ÇIKARDI

Keskin, bir gün uçurmayı hayal ettiği iki kişilik 'Kitfox' tipi ultraligt (Hafif malzeme) uçağı Büyükçekmece'deki Güzelce Mahallesi'ndeki evinin hemen yan tarafındaki derme çatma eklentiye kanatları ile yerleştirdi. Evli ve 3 çocuk babası olan, tekstil fabrikasında depo şefi Yusuf Keskin, sık sık yanına giderek temizlediği tüm araştırmalarına rağmen uçağın eksik motor ve diğer parçalarını alacak parayı bulamadı. Keskin, son çare olarak bir internet sitesine ilan vererek uçağı 30 bin TL karşılığında satılığa çıkardı.

ÇOCUKLUĞUNDA PLASTİK BORU VE NAYLONLARLA UÇMAYI DENEMİŞ

Yusuf Keskin, hurda uçağın tüm gelişmelerini ilk günden bu yana izleyen muhabire, uçma merakını anlatırken Sivas'taki çocukluk yıllarında plastik inşaat boruları ve seracılıkta kullanılan naylonları kullanarak yerden 2 metre kadar havalanmayı başardığını ancak, hemen yere düştüğünü anlattı. İstanbul'a geldikten sonra halen oturduğu Güzelce'de verilen uçuş eğitimine bir tanıdığının yardımı ile katıldığını, paraşüt ve paramotora da çok meraklı olduğunu ifade eden Keskin, "Aslında uçak hayalimi gerçekleştirmek istiyorum. Maddi olarak yetersiz kalıyorum. Bu tip uçakların motorları 5 bin 500 Euro'dan başlıyor. Bu rakamlar beni aşıyor. Ben çalışan, 3 çocuk babası bir insanım" dedi.

UÇAK İLANINA İLGİ ÇOK YÜKSEK

Yusuf Keskin, büyük ilgi gören ilanının aslında satış amaçlı olmadığını söyledi. Keskin, tamamen ahşap ve kumaştan yapılı uçağı bodrum katına yerleştirmede yardımcı olan kişiye ulaştığını ancak, ilk sahibine ulaşmayı istediğini anlattı. Yusuf Keskin, uçağın ilk sahibinden uçuş belgelerini, varsa ve herhangi bir yerde saklı halde duran motor veya başka parçalarını almayı, arzu ettiğini belirtti. Keskin, motor bulunduğu takdirde hurda halindeki uçağı kısa sürede havacılığa meraklı arkadaşları ile uçuşa hazır hale getirebileceklerini iddia etti. Keskin, "Bazıları için 30 bin TL etmeyen hurda halindeki bu uçak tamamen ahşap ve kumaştan yapılmış. Havacılık tutkunu ve ellerinden iş gelen arkadaşlarımla bunu tamir ederek uçuşa hazır hale getirebiliriz. Sahibine ulaşabilmek için uçak için sembolik, cüzi bir rakam olan 30 bin TL fiyat yazdım" dedi. Komşularının çalışmalarını yakından izlediği ve desteklediği Keskin, 2 kişilik uçağın 29 yıllık hikayesini anlattı.

UÇAĞIN HİKAYESİNİ ANLATTI

"Bu uçak 1980'li yıllarda gazete çekilişi ile Bursa'da bir kadına çıkıyor. Bursa'da ki kadın uçak çıktı diye çok seviniyor. Borç alıp köyünde davet veriyor. Masraf yapıyor. Sonra uçak getiriyorlar, kadın bir bakıyor uçak iki kişilik bir uçak. Kadın çok üzülüyor. "Ben bunu nasıl satacağım" derken, İstanbul Büyükçekmece'den birisi bu uçağı alıyor. Alan kişi uçağı kullanarak uçmayı öğreniyor. Birkaç defa denize düşüyor. Uçak ahşap gövdeli olduğu için batmıyor. Sudan çıkartıyorlar. Daha sonra bir öğretim görevlisi bu uçağı alıp bir üniversitede çalışmalar yapıyorlar. Daha sonra uçmaya meraklı birisi bu uçağı satın alarak uçmak istiyor ama uçamıyor. Daha sonra uçağın motorlarını çalıyorlar, göstergelerini çalıyorlar, parçalarını çalıyorlar, tekerlerini çalıyorlar. Uçakta sadece gövde kalıyor. Uçağı alan kişi İstanbul'u terk edince uçağı bir binanın bodrum katına kapatıyor. Aradan zaman geçtikten sonra uçak bodrumda bulunuyor. Hurdacıya satılıyor."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Avcılar 3.Sayfa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (9)

Vatandas:

Bu haber gecen sene de vardi..Ayni resimlerle..Madem bizleri aptal yerine koyuyorlar, okumadan,tiklamadan gecin..

38
0
yanıtYanıtla
FOTOŞOK:

TAHTASI KALMIŞ NEYİNE 30 BİN İSTİYON UYANIK

20
1
yanıtYanıtla
arda adam:

şark kurnazı işte 30 bine satıyor sonra neden pahalılık var. aha en temelden başlıyor

15
2
yanıtYanıtla
ANDER OKATAR:

Motorsuz ucagi 30 a sat motorlu tofasi 15e sat en kotu araba olmus 100 , arabada 5 ucakta 15.

10
3
yanıtYanıtla
hopalı:

onu ücretsiz büyük tarlası olana bağış yap. önüne pancar motor arkasınada çapa taktınmı süreceksin tarlayı

7
1
yanıtYanıtla
YETMİŞ3:

Tuvalet kağıdı 59 TL ise 1 TL ye gazeteler var biraz sert olur ama kullanılır

1
1
yanıtYanıtla
artvin:

onu hurdacı çağırsan bile almaz demir aksam kalmamışkı zaten kabin ahşap diyorsun belediye temizlik işçilerine harçlık verde çöpe at onu

1
0
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

Durumu nedir?Satılık mıİlgileniyorum

0
0
yanıtYanıtla
vanlı:

sakın bizim evin önündeki çöpe atmaaaaaaaaaaaaaa

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title