Haberler

Bodrum Golf Kulübüne Görkemli Açılış

Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Ortakent beldesinde Golf kulübü bir çok ünlü isimin katıldığı törenle açıldı.eski Bakan Fikret Ünlü ve bir çok davetli katıldı.

Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Ortakent beldesinde Golf kulübü bir çok ünlü isimin katıldığı törenle açıldı.

Geniş bir arazi üzerine kurulan 9 çukurlu ve 5 toprak tenis kortunu bulunan Bodrum Golf ve Tenis Kulübü'nün açılışına Muğla Valisi Fatih Şahin, Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Golf Federasyonu Başkan Yardımcısı Erol Rüstemoğlu, Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç,

eski Bakan Fikret Ünlü ve bir çok davetli katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Bodrum Golf kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Öztürk, 249 ortaklı bir golf kulübü olduğunu belirterek "Türkiye'de 249 kişilik bir şirket yok. Biz bu şirketi ticari amaçlı değil, insanların birbiri ile iletişimini ve turizme katkı amacı ile yaptık. Artık turizme çevremizdeki iş adamlarımıza çevremize ve esnaflarımıza ne kadar faydalı oluğunu görüyoruz. Valimize, kaymakamımıza ve belediye başkanlarımıza Golf turizmi ve turizm her dalı için iş adamlarımızı teşvik etmelerini istiyoruz. Golf turizmine yatırım yapmak istemeyen iş adamlarını da teşfik edelim hem bodrum için, hem Muğla için, hem de Ülkemiz açısından çok çok önemlidir" dedi.

KOÇ'TAN GOLF'ÜN TARİHÇESİ

Rahmi Koç ise Golf'ün tarihçesini anlatarak, "İzmir Golf Kulübü'nü de Leman Teller kurmuştur. İstanbul 1895 golf kulübünü de Amerikalılar ve İngilizler zamanında kurmuşlar. Maalesef bu 3 kulüpte şu an kapalı vaziyette. Sayın Başbakanımıza ben arz ettim bu konuyu. Başbakanımız not aldı ama daha sonra hiç birşey olmadı tabi ki kendisi de çok meşgul. Ümit ediyoruz ki Ankara'da bir golf kulübü kurulur" diye konuştu.

Açılışta kısa bir konuşma yapan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ise golf tesisini açtıkları için bazı insanların kendisine züppe dediklerini ifade ederek, "2007 yılında Ortakent belde belediye başkanıyım 2 genç gelerek golf kulübü hakkında bir şeyler anlattılar ve bende 'benim bir arsam var gidin bir bakın işinize yararsa kulanın' dedim. Yaptığımızın arkasında durduk. Dik durduk ve her zaman bedelini ödedik. Bodrum'da da yine golf ile ilgili bir çalışma meclisimize geldi. Orda da dik durduk. Bize 'züppe' dediler. Bu sporu desteklediğimiz için züppe dediler. Bodrum'un buna ihtiyacı var" şeklinde konuştu. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Fikret Ünlü Bodrum Muğla Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title