Haberler

Bodrum Gezi'nin Yıldönümünü Unutmadı

İstanbul Taksim'deki Gezi Parkı'nda başlayan ve tüm Türkiye'ye dalga dalga yayılan 9 kişinin yaşamını yitirdiği olayların yıldönümü nedeniyle Bodrum'da, sivil toplum örgütü üyelerinden oluşan yaklaşık 300 kişilik grup, Belediye Meydanı'nda eylem yaptı.

İstanbul Taksim'deki Gezi Parkı'nda başlayan ve tüm Türkiye'ye dalga dalga yayılan 9 kişinin yaşamını yitirdiği olayların yıldönümü nedeniyle Bodrum'da, sivil toplum örgütü üyelerinden oluşan yaklaşık 300 kişilik grup, Belediye Meydanı'nda eylem yaptı.

Grup, Gezi olaylarında ölenlerin fotoğraflarının yer aldığı ve altında 'Unutursak kalbimiz kurusun' ve İngilizce ve Türkçe olarak 'Adalet istiyoruz' yazılı pankartlar açtı. Pankart, begonvillerle süsledi. Eyleme katılanlar, 'Yaşattığın devlet öldürür', 'Yıllar sonra çocuğun sorduğunda yalan söylemek zorunda kalacaksın utancından, eğer bugün susarsan', 'Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiç birimiz', 'Sizin çocuklarınız çaldı, bizim çocuklarımız öldü', 'Bütün diktatörler sokakta devrilirler' yazılı pankartlar ve gazete küpürleri taşıdı. Türk bayrağı taşıyan bir grup da, 'Her yer Taksim, her yer direniş', 'Gezi Şehitleri ölümsüzdür', sloganları attı. Tiyatro Halikarnas Topluluğu, Gezi eylemlerini özetleyen kısa bir drama sahneledi. 9 kişilik topluluk gösterinin sonunda eyleme katılanlar tarafından uzun süre alkışlandı.

Eyleme destek veren sivil toplum örgütleri tarafından ayrıca Can Dündar'ın hazırladığı Gezi Dayanışmasını anlatan 'Göz Dağı' belgeseli sinevizyon ile yayınlandı. Bodrum Gezi Dayanışması adına Yonca Utku, "Bizi birleştiren, büyüten ve canlandıran 'ruhu' yeniden bulmak için buradayız! Yeniden gücümüzün, ne olduğumuzun farkına varma vakti. Hükümet tutumuyla yapılan katliamların, öldürülen kardeşlerimizin hesabını sormanın tam vakti. İktidarın çaresizliğinin ve korkaklığının göstergesi olan kirli politika, şiddet, adaletsizlik ve katliamlarına karşın bizler; en yalın, en çıplak ve en haklı halimizle; bizi biz yapan bütün değer ve renklerimizle, sarsılmaz sağduyu, direnme gücü ve kararlılıkla yine bir aradayız. İşçiler, işsizler, emekçiler, güvencesizler, göçmenler, öğrenciler, halklar, kadınlar ve görmezden gelinenler için meydandayız. Durmadığımız, sessiz kalmadığımız, boyun eğmediğimiz için; fabrikalarda, madenlerde, tersanelerde, plazalarda, ölümüne, güvencesiz, sendikasız, taşeron çalışmayı reddettiğimiz için; yaptıklarının üzerini örten medyalarına güvenmediğimiz, adaleti bizleri cezalandırdıkları mahkemelerinde bulamadığımız için meydandayız. 'Tarihi biz yazalım' diyenlerle mücadelemize devam edeceğiz. Hiçbir şey bizim gücümüzün önünde duramadı, duramaz. Çünkü biz halkız, haklıyız ve kazanacağız" dedi. Eylem olaysız bir şekilde devam etti. - Bodrum

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Taksim Bodrum Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
title