Haberler

Bodrum'da Yaşayan İngilizlere Afet Semineri Verildi

Bodrum'da yaşayan İngilizlere yönelik, afet ve deprem semineri düzenlendi.

Bodrum'da yaşayan İngilizlere yönelik, afet ve deprem semineri düzenlendi.

İngiltere'nin Bodrum Konsolosluğu'nun talebi üzerine AKUT Bodrum Birimince ilçede yaşayan İngilizlere yönelik düzenlenen seminerde, afet ve depremlere karşı alınması gereken önlemler anlatıldı.

Bodrum Belediyesi Nurol Kültür Merkezi'nde düzenlenen ve çok sayıda İngiliz'in katıldığı seminere AKUT Eğitim ve Araştırma Enstitüsü Operasyon Müdürü Cilasun Bayülgen konuşmacı olarak katıldı.

Seminer öncesinde gazetecilere bilgi veren AKUT Bodrum Lideri Saadettin Uslu, İngiltere'nin Bodrum Konsolosluğu ile ortak bir çalışma yaptıklarını söyledi.

Bodrum'un deprem riski taşıyan bir bölge olduğunu dile getiren Uslu,

"Bodrum'da yaşayan İngilizlerin afetler ve deprem konusunda bilinçlendirilmesi için semineri düzenledik. Bize talep geldi, biz de talep doğrultusunda çalışmayı yaptık" dedi.

Bodrum'daki İngiltere Konsolosluğu'nda görevli Aslı Erbektaş, Bodrum'da yaşayan çok fazla İngiliz olduğunu belirterek, "Bu nedenle bu toplantıyı düzenledik. Onlar sorularını soracak, biz ve AKUT güncel bilgilerimizi aktaracağız. Etkinliği Bodrum'da yaşayan İngilizler için düzenledik" diye konuştu.

Toplantıya katılan İngiliz uyruklu Angela Özmutlu ise toplantının kendileri için çok faydalı olduğunu ifade ederek, "Bodrum'un deprem bölgesi olduğunu duydum. Konuyla ilgili bilgi almak bizim için önemli. Bir Türk ile evli olduğum için burada yaşamaya devam edeceğim" dedi.

Peter Afendoulis da 6 aydır Bodrum'da yaşadığını anlatarak, Bodrum'un deprem bölgesi olduğunu yeni öğrendiğini, tedbir almak için seminere katıldığını söyledi.

Seminere İngiltere Dışişleri Bakanlığı Konsolosluklar Daire Başkanı Charles Hay, İngiltere'nin İstanbul Başkonsolosluğu'nda görevli Susan Vilson, İngiltere'nin Bodrum Fahri Konsolosu Neşe Coşkunsu ile ilçede yaşayan İngiliz vatandaşları katıldı.

Muhabir: Ali Ballı

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu - MUĞLA

Kaynak: AA / Güncel

Bodrum Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title