Haberler

Bodrum'da Tarihi Miting

Muğla'nın Bodrum İlçesinde Ellerindeki Türk Bayrakları ile Cadde ve Sokakları Kırmızı Beyaz Renge Büründüren Yaklaşık 20 Bin Kişi, Şehitleri Anarken, Teröre Lanet Yağdırdı.

Muğla'nın Bodrum ilçesinde ellerindeki Türk Bayrakları ile cadde ve sokakları kırmızı beyaz renge büründüren yaklaşık 20 bin kişi, şehitleri anarken, teröre lanet yağdırdı.

İlçede, "Söz konusu vatansa" sloganı ile yola çıkarak Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti), Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), Demokat Parti (DP), ANAVATAN Partisi ve Demokratik Sol Parti (DSP) Bodrum ilçe teşkilatları ile ve ADD (Atatürkçü Düşünce Derneği) tarafından, meslek odaları ve sivil toplum örgütlerinin de katkıları ile geniş katılımlı bir miting düzenlendi. Bodrum Otogarı'nda ellerinde Türk bayrakları ile bir araya gelen kalabalık, dev Türk bayrakları açıp,

attıkları sloganlar, taşıdıkları döviz ve pankartlarla PKK'ya lanet yağdırdı. Bodrum Otagarı'ndan başlayarak Cevat Şakir Paşa Caddesi üzerinde yürüyüşünü sürdüren topluluğa, yol kenarlarında bekleyen esnaf ve diğer vatandaşlar ıslık çalıp alkışlayarak destek verdi. Yürüyüşün ön sırasında bulunanlar ise Mustafa Kemal Atatürk'ün resimlerini taşıdı. "Ya Allah Bismillah Allahü Ekber" sloganlarının da atıldığı yürüyüş Barış Meydanı'nda son bulurken, miting için bir araya gelen vatandaşlara alan dar geldi. Bu

nedenle İskele Meydanı'na kadar uzanan kalabalıktan bazıları miting alanı çevresindeki ara sokak ve caddelerde mitinge katıldı.

Sloganlar atıp aynı şekilde dövizler taşıyan halk, Barış Meydanı'nda saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı'nı okudu. Bu arada mitingin bir eğlence olduğunu düşünen yabancı iki bayan turist, Türk bayrağı sallayarak objektiflere gülümsedi. Miting sırasında o bölgede demirli bulunan tekne ve yatlardan Türk bayrakları açılarak siren sesleri yükseldi.

Mitingde ADD Bodrum Şube Başkanı Sertaç Tüzün, yaptığı konuşmada "Millet olarak oyuna gelmeyeceğiz. Hiçbir gücün, kardeşi kardeşe düşman edemeyeceğini dünyaya haykırmak için bir araya geldik. Kürt kardeşlerimiz ile yıllardır et tırnak gibi kardeşçe yan yana yaşıyoruz. Kız alıp kız veriyoruz. Kürt kardeşlerimiz ülkenin her yerinde yerleşiyor, istedikleri gibi yaşıyorlar. Seçme ve seçilme hakları var. Büyük Türk Milleti oyuna gelmemiş, gelmeyecektir" dedi. Tüzün, konuşmasını "Ne mutlu Türk'üm Diyene"

diyerek bitirdi. Tüzün'ün konuşmasının ardından tüm şehitler adına Bodrumlu şehitlerin adları okunduğunda, kalabalık hep bir ağıdan "Burada" diyerek bağırdı. Şehit anneleri adına Güvendağı'nda 1995 yılında şehit düşen Barış Akay'ın annesi Nural Akay, oğlunun son günlerinde yazdığı belirtilen "Çağlayan dağında kuşlar uçmaz. Yılandan akrepten geçilmez, seven insan sevdiğini terk etmez, terk ettim sevdiğimi Irak dağları. Barışın gönlünde ana, baba, bacı hasreti. Yarin koynunda o kırmızı güleri, dermeden

ayırdın Irak dağları" şeklinde sözleri olan şiiri okudu.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Bodrum Şubesi Başkanı Hasan Külcü de, duygu ve düşüncelerini belirten bir konuşma yaptı. İlçede ilk defa bu kadar geniş kapsamlı olarak siyasi partilerin de bir arada olduğu bir miting düzenlendiği belirtildi. Miting sonunda partilerin ilçe başkanları, ellerini havada birleştirerek halkı selamladı. Son olarak şehit yakınları ve gaziler hatıra fotoğrafı çektirdi.

(OU-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
title