Haberler

Bodrum'da Sergi Açılışı

Bodrum ilçesinde, "Selçukluların izinde sanat ve süsleme sergisi" açıldı.

Bodrum ilçesinde, "Selçukluların izinde sanat ve süsleme sergisi" açıldı.

Bodrum Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından, Herodot Kültür Merkezi'nde açılan sergi, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Sema gösterisiyle devam eden serginin açılışının ardından, çini başta olmak üzere dokuma, metal işçiliği ve minyatür gibi el sanatları eserleri ilgiyle incelendi.

Bodrum Halk Eğitim Müdürü Mehmet Ünal, çok sayıda kişinin katıldığı sergide gazetecilere yaptığı açıklamada, Anadolu Selçuklu zamanında eserler üzerine işlenmiş figürleri günümüze yansıttıklarını söyledi.

Öğretmen ve kursiyerlerin bir arada çalışma yürüttüğünü anlatan Ünal, "Halk eğitimin bir amacıda eski kültürümüzü günümüze yansıtmak ve bütünlüğü sağlamaktır. Anadolu'da Türklerin 1071'den sonra gelmesiyle birlikte, kendi beraberinde getirdikleri kültür ve medeniyeti, bütün şehirlerdeki mimari eserleri üzerine nakşetmişlerdir. Biz de bunu günümüze yansıtıyoruz." diye konuştu.

Ünal, çalışmaya dokuzu usta öğretici ve öğretmen ile 200'e yakın öğrencinin görev aldığını da sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Bodrum Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title