Haberler

Bodrum'da Miras Paylaştırılmasını Konu Alan Film Çekilecek

Uğla'nın Bodrum İlçesinde Turizmin Gelişmesiyle Birlikte Ortaya Çıkan Miras Çekişmelerinin Mizahi Yolla Konu Alındığı Bir Film Çekilecek.

uğla'nın Bodrum ilçesinde turizmin gelişmesiyle birlikte ortaya çıkan miras çekişmelerinin mizahi yolla konu alındığı bir film çekilecek.

Filmin hikayesinin, Bodrum'un öz hikayelerinden biri olduğunu belirten filmin yönetmeni, senaristi ve başrol oyuncularından olan Harun Özakıncı filmle ilgili şunları söyledi:

"Bir çok baba gelir getirir diye, iç kesimlerde olan zeytinlik ve portakal bahçelerini erkek çocuklarına, bataklık olduğu ve o zaman para etmediği için deniz kenarlarını kız çocuklarına bırakırmış. Kız çocuklarıyla evlenen damatlar, turizmin gelişmesi ile birlikte deniz kenarındaki araziler değerlendiği için 5 yıldızlı otel sahibi olurken, kayın biraderleri ise portakal bahçeleri, küçük bir ev yada dükkanla yetinmek durumunda kalmış. Yada kayınbirader ev pansiyonculuğu yaparken eniştenin ise 5 yıldızlı oteli oldu. Filmde işte böyle bir hikayenin üzerine kurulu. Bu hikaye Bodrum'un en bilinen hikayesi. Film sayesinde ilçenin geçmişi hatırlanacak." Ortaokulu Bodrum'da okuduğunu, ancak Bodrumlu olmadığını belirten Harun Özakıncı, "20 yıla yakın Bodrum'da kaldım. Gümbet sahilinde o zaman değersiz olan yerlerde arkadaşlarımla nilüfer çiçeği toplamıştım. Daha sonra 5 yıldızlı otelleri görünce, aklıma böyle bir senaryo yazmak geldi. 10 yıl öncede senaryoyu yazdım. Filmde uyanık kayınbirader, 5 yıldızlı enişteye karşı" dedi.

Filmin kahramanlarından Cumhur'a söylendiği belirtilen bir söz olan "Hadigari Cumhur" filminin setinde 40 kişinin yer alacağı belirtildi. Öte yandan 35 oyuncunun rol alacağı, 33'ünün Bodrum'dan olacağı, filmin 1ayda çekimlerinin tamamlanmasının planlandığı ve 1 yaklaşık 1 milyon YTL'ye mal olacağı öğrenildi. 2009 yılı Şubat ve Mart aylarında vizyona gireceği belirtilen filmde Bodrum'dan, yeteneği ve hevesi olan, renkli simalara rol verileceği bildirildi. Profesyonel oyuncu Ersin Aycan'ında rol alacağı film çekimleri öncesi film ekibi Bodrum Belediyesi, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve bazı yerlere ziyaretlerde bulundu.

(OU-HE-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Magazin

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title