Haberler

Bodrum'da Kentkart Uygulaması Başladı

Güncelleme:

Bodrum'da taşımacılık yapan 48 yolcu minibüsünde Kentkart uygulamasına geçildi.

Bodrum'da taşımacılık yapan 48 yolcu minibüsünde "Kentkart" uygulamasına geçildi.

Şehir İçi Minibüsçüler Kooperatifinin girişimleriyle başlatılan uygulamada yolcular, Bodrum merkezindeki 20 noktadan temin edebilecekleri kartlarla yolculuk edebilecek. Kentkart uygulaması, Bodrum Belediyesi ve Şehir İçi Minibüsçüler Kooperatif üyeleri ve Kentkart Ege Elektronik yetkililerinin katıldığı törenle başlatıldı.

Şehir İçi Minibüsçüler Kooperatif Başkanı Arif Karaman, gazetecilere yaptığı açıklamada, artık vatandaşların para ödemeden, Bodrum'da 20 noktada kartlarına dolum yaparak seyahat yapabileceklerini söyledi. Karaman, dolmuş fiyatlarını eski fiyat üzerinden değerlendireceklerini ancak sistem oturduktan sonra fiyatlarda indirim yapacaklarını anlattı.

Kartı olmayan vatandaşların para vererek seyehat edebileceklerini ifade eden Karaman, daha düzgün ve çağdaş bir taşıma yapılabilmesi için böyle bir sistemi tercih ettiklerini kaydetti.

Kentkart sisteminin üretici firması olan Kentkart Ege Elektronik Sanayi ve Ticaret AŞ Genel Müdürü Ercan Ünal, 2009 yılından bu yana Muğla merkezinde sistemin uygulandığını açıkladı. Yolcu minibüslerinin araç takip sistemleriyle donatıldığını anlatan Ünal, "Kamera sistemiyle araç içerisinde ne olup bittiğini görebilecekler. Araç takip sistemiyle de harita üzerinde hangi araç hangi kilometreyle gidiyor bunları görecekler" dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Arif Karaman Bodrum Ege Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title