Haberler

Bodrum'da "Hayvanlar ve Biz" Sergisi

İstanbul Zihinsel Engelliler İçin Eğitim ve Dayanışma Vakfı (İZEV) tarafından sosyal sorumluluk projesi kapsamında hazırlanan "Hayvanlar ve Biz" adlı sergi, Muğla'nın Bodrum ilçesinde açıldı.

İstanbul Zihinsel Engelliler İçin Eğitim ve Dayanışma Vakfı (İZEV) tarafından sosyal sorumluluk projesi kapsamında hazırlanan "Hayvanlar ve Biz" adlı sergi, Muğla'nın Bodrum ilçesinde açıldı.

Down sendromlu, otizmli ve mental farklılığı bulunan bireylerle hazırlanan sergi, Bodrum Marina Çarşısı'nda beğeniye sunuldu. Akşam açılan sergiye, yabancı turistlerde ilgi gösterdi.

Açılan serginin, zihinsel engelli bireylerin sesini sanat yoluyla duyurmak ve farklı bireylerin hayatın her alanında olduklarını göstermek için düzenlenen ve 3 etaptan oluşan "Hayat ve Biz" projesinin ikinci etabı olduğu belirtildi.

"Hayvanlar ve Biz" sergisindeki eserlerin, gençlerin değişik kostümlerle, farklı temalar içeren fotoğrafları, daha önce çekilmiş farklı hayvanlarla fotoğrafları birleştirilmesinden oluşuyor.

Marka danışmanı ve projenin uygulayıcısı Hakan Kural, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Projenin amacı, toplumda zihinsel engelli diye tanımlanan bireylerin kendi ayakları üzerinde durabileceğini, aynı zamanda bir marka, bir projede yer alarak projenin taşıyıcı öğesi olabileceğini göstermekti." dedi.

Projenin "Sanat ve Biz" adını taşıyan ilk etabında dünyanın resim sanatına damga vuran ressamlarının 12 klasik eseri, down sendromlu gençlerin fotoğraflarıyla birleştirildiği ve geçen yıl sergilendiğini anımsatan Kural, şöyle konuştu:

"Bu bir sosyal farkındalık projesi ve onlara bir yaşam köyü yapmaya yönelik proje. Burada önemli olan onların yüzleriyle, bedenleriyle, akıllarıyla, emekleriyle bu işin bütününde olmaları. Onların marka yüzü olarak yer almaları. Bu bizim gençlerimize özgüven sağlıyor. Hem de diğer engelli diye tanımlanan ya da ebeveynleri tarafından engelli diye tanımlanarak bir şey yaptırılmayan çocuklar için örnek teşkil ediyor. Hedefimiz Türkiye'de herkesin bu projeyi bilmesi. Yurt dışında da sergiler açılacak."

Sergi 13 Ağustos'ta sona erecek.

3 etaptan oluşan "Hayat ve Biz" projesinin son etabının ise "Tarih ev Biz" olacağı öğrenildi.

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Bodrum Muğla Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle! Zorunlu karşılık faiz oranı ne kadar oldu? Merkez Bankası'ndan yeni karar 26 Nisan Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 26 Nisan burç yorumları nedir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title