Haberler

Bodrum'da Fırtına

Bodrum İlçesinde Fırtına Sahili Savaş Alanına Çevirdi. Dün, Saatteki Hızı 50 İla 70 Kilometre Olan Fırtına Tekne Sahiplerine Zor Anlar Yaşattı. Gece Geç Saatlere Kadar Devam Eden Fırtınada 2 Teknenin Battığı, 1 Teknenin Parçalandığı ve 2 Teknenin Kıyıya Sürüklendiği Bildirildi. Fırtınada Ayrıca Bazı Tekne ve Küçük Balıkçı Kayıkları Zarar Gördü. Her Yıl Binlerce Yerli ve Yabancı Turistin Sıcak K...

Bodrum ilçesinde fırtına sahili savaş alanına çevirdi. Dün, saatteki hızı 50 ila 70 kilometre olan fırtına tekne sahiplerine zor anlar yaşattı. Gece geç saatlere kadar devam eden fırtınada 2 teknenin battığı, 1 teknenin parçalandığı ve 2 teknenin kıyıya sürüklendiği bildirildi. Fırtınada ayrıca bazı tekne ve küçük balıkçı kayıkları zarar gördü. Her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin sıcak kumları üzerinde güneşin tadını çıkardığı Kumbahçe Plajı'nı büyük taşlar, çakıl taşları, pet şişe,

bira şişesi ve diğer bazı atıklar ile yosunlar kapladı. Sürüklenen bir teknenin bulunduğu Paşa Tarlası bölgesinde de kumsal parçalanan teknelerin tahta ve diğer parçalarıyla doldu.

Bodrum Belediye Başkanı Mazlum Ağan, zabıta ekipleriyle çevrede incelemede bulundu. Mevcut liman haricinde yeni bir liman yapılması konusunda ilgililerden yeteri kadar destek alamadıklarını anlatan Ağan, teknelerin batması ve parçalanması konusunda "Önceki yıllarda da bu yaşandı. Eğer çözüm bulunmazsa bundan sonra da yaşanabilir. Burası liman değil tekne bağlama yeridir. Liman konusunda yeteri kadar destek alamadık" dedi.

Öte yandan her sabah sahilde yürüyüş yapanlar gördükleri manzara karşısında şaşırdı. İş yerlerinin önündeki kumsal çakıl taşlarıyla kaplanan işletmeciler ellerinde kürek ve tırmıkla kumsalı eski haline getirmek için çalışmaya başladı.

(OU-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title