Haberler

Bodrum'da Eğitim

Bitlis'te Karşıyaka İlköğretim Okulu Derslikleri Yetersiz Kalınca Bodrum Katında Eğitim Verilmeye Başlandı.

Bitlis'te Karşıyaka İlköğretim Okulu derslikleri yetersiz kalınca bodrum katında eğitim verilmeye başlandı.

Tatvan Milli Eğitim Müdürü Mahfuz Bayar, Karşıyaka İlköğretim Okulu'nun derslik sayısının yetersiz olması nedeniyle bodrum katında dahi ders yaptıklarını söyledi. İlçe merkezi ve bağlı köylerde de derslik sıkıntısı bulunduğunu belirten Bayar, şunları kaydetti:

“İlçe merkezinde ilköğretim için 82 dersliğe, köylerde ise 26 dersliğe ihtiyaç var. Yani bu sıkıntının giderilmesi için, ilçe merkezine ve bağlı köylere toplam 108 derslik daha yapılması gerekiyor. Özellikle ilçemizdeki Karşıyaka, Tuğ ve Cumhuriyet ilköğretim okullarında bu ihtiyaç daha çok hissediliyor.”

Karşıyaka İlköğretim Okulu'nun 31 yıl önce inşa edildiğini ifade eden Bayar, 5 derslikli okulun artık ihtiyaca cevap vermediğini; binanın çok eskidiğini ve başka sıkıntılar bulunduğunu söyledi.

Bayar, “Karanlık bodrum katında ders yapıyoruz. Okulda ikili öğretim yapılmakta ve en az 8 derslikli yeni binaya ihtiyaç var. Ya da eski binanın yıkılıp, yerine 16 derslikli yeni bir bina yapılması gerekiyor” dedi.

“ÇOCUKLARI OKULA GÖNDERMEK İSTEMİYORUZ”

Karşıyaka İlköğretim Okulu Aile Birliği Başkanı Cevat Irgat, ailelerin çocuklarını bu okula göndermek istemediğini belirterek, şöyle konuştu:

“İlçenin en eski mahallerinden olan Karşıyaka ve Kale'de öğrencilerin çoğu bu okula geliyor. Kolonlar binayı taşıyacak durumda değil. Küçük çaplı bir depremde bile okul yıkılmasından endişe duyuyoruz. Şu an okulun bodrum katı harabe durumda. Okul 31 yıldır onarımdan geçirilmedi; 410 öğrenciye yetmiyor.”

Irgat, sıkıntılarını 2 yıldır yetkililere ilettiklerini ancak sonuç alamadıklarını; bu durumun çocukların başarısını da olumsuz yönde etkilediğini ifade etti. Irgat, “Çocuklarımızın başarısında ciddi gerileme var. Bunun en büyük sebebi, okulun fiziki şartları. Köy okullarının durumu bile bizimkinden daha iyi” diye konuştu.

Karşıyaka İlköğretim Okulu'nun 7 sınıf öğrencisi Filiz İlik, okulun bodrum katında çok zor şartlarda ders yaptıklarını söyledi.

İlik, “Kalorifer yakıldığı zaman duman sınıfımıza doluyor. Elektrik kesildiğinde ders yapamıyoruz, çünkü sınıf karanlığa gömülüyor. Bu durum hepimizin başarısını etkiliyor. Biz de diğer arkadaşlarımız gibi, güzel derslikler istiyoruz” dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Eğitim

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title