Haberler

Bodrum'da Çekek Yeri Protestosu -1

Bodrum'da çekek yeri protestosu

MUĞLA'nın Bodrum ilçesinde, vatandaşlar tekne ve balık çiftlikleri için yüzer tank imal edilen bir çekek yerinin neden olduğu gürültü ve çevre kirliliğini protesto etti. Eylemciler ile çekek yerinin sahipleri arasında ilginç diyalog ve gerginlik yaşandı. Polis, araya girerek tarafları uzaklaştırırken, zabıta ekipleri çekek yerinde tekne ve balık çiftlikleri için tank imalatı yapımına devam edilmesi nedeniyle tutanak tuttu.

Yalıkavak Mahallesi, Küdür Mevkii'ndeki altı sitenin ortasında deniz kıyısında faaliyet gösteren, tekne ve balık çiftlikleri için yüzer tank imal edilen bir çekek yerinde işçilerin çalışması sırasında çıkan gürültü ve çevre kirliliği bölge halkı tarafından protesto edildi. Çekek yeri önünde toplanan 80 kişi, eylem yaparak tepkilerini dile getirdi.

Grup adına bir açıklama yapan 64 yaşındaki emekli bankacı Erkut Erkutlu, Yaklaşık 30 yıl önce burada evler yokken kurulan çekek yerini tersaneye çevirdiler. Son 15 yılda, evlerin, sitelerin hızla artması nedeniyle tam mahallenin ortasında kaldı. Çekek yerine bitişik ve yakın evlerde yaşam bitti. Çünkü yılın 12 ayı demir, balyoz sesleri imalat nedeniyle yapılan boya kokusu ve tozları, yaşamımızı kabusa çevirdi. Balkonda oturmak mümkün değil. Burası çekek yeriydi ama şimdi dev tekne ve tank imalatlarına başladılar. İşyeri sahiplerini defalarca uyarmamıza rağmen bir sonuç alamadık. Evlerimizi satmak, kiralama istiyoruz ancak kimse talip olmuyor dedi.

İnşaat mühendisi 70 yaşındaki Cafer Sun da şehirlerdeki çarpık yapılaşma ve her önüne gelen yere ruhsat verilmesinin işletmecilerle yazlıkçıları karşı karşıya getirdiğine dikkati çekip, Burayı çekek yeri olarak ruhsat verenler hemen dibinde evlerin turistik tesislerin olduğun bilmiyorlar mı Bu ruhsatın acilen iptal edilmesi ve çekek yerinin şehir dışına taşınması gerekli. Resmi mercilere yaptığımız müracaatlardan bugüne kadar tek bir yanıt alamadık. Kurumlar olayın üzerine yatıyor ancak bu işin peşini bırakmayarak ruhsatın iptali ve çekek yerinin şehir dışına taşınması için Bölge İdare Mahkemesi'nde dava açacağız dedi.

İLGİNÇ DİYALOGLAR YAŞANDI

Açıklama sırasında gelen çekek yerinin sahibi Halil Özmen ile kardeşi Mustafa Özmen ile eylemciler arasında ilginç diyalog ve tartışmalar yaşandı.

Eylemciler arasındaki 65 yaşındaki emekli öğretmen Leyla Sürer'in Ruhsatınız var mı Burası çekek yeri mi tersane mi diye sorduğu iki kardeşten Mustafa Özmen, Kocakarıları kovma ruhsatım var. Hepinizi sabun yaparım. Hergün çekiçle kafanıza güm güm vuracağız deyip, çalışanlarından işlerine devam etmelerini istedi.

Tartışmanın uzaması üzerine kardeşlerden Halil Özmen, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürlüğü'den zamanında çekek yeri ruhsatımı aldım. 25 metreye kadar tekne imalatı yapabilme iznim var. 30 yıldır burada hizmet veriyorum. Bana kızacağınıza, size ev ruhsatı veren belediyeye kızın. Sizler yokken ben buradaydım. Ayrıca, madem şikayetçi oluyor, hergün işyerimin önüne gelip, bağırıp, çağırıyorsunuz. Böyle devam ederse seneye burayı çıplaklar kampına çevireceğim. Evlerini satamayanlara da önerim var Madem öyle 100'er bin liraya verin hepsini ben satın alayım diye konuştu.

Bunun üzerine gerginlik yaşanınca eylemciler polisi arayıp, yardım istedi. Araya giren polis, çekek yeri sahiplerini uzaklaştırarak gerginliğin daha da büyümesini önledi.

Kalabalık, polisin uyarısı üzerine dağılırken, tersanedeki işçilerin çalışmayı sürdürmesi dikkati çekti. Bodrum Belediyesi Zabıta ekipleri bunun üzerine çekek yerinde çalışmanın devam ettiğine dair tutanak tuttu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bodrum Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title