Haberler

Bodrum Balmumu Heykel İstanbul'a Gidecek

Zeki Müren Sanat Müzesi'nde Sanat Güneşi'nin kıyafetlerinin sergilendiği odada yer alan balmumu heykeli için ayrı bir tanıtım töreni düzenlendi.

Zeki Müren Sanat Müzesi'nde Sanat Güneşi'nin kıyafetlerinin sergilendiği odada yer alan balmumu heykeli için ayrı bir tanıtım töreni düzenlendi. Heykel bu yılın sonuna doğru İstanbul'da açılışı yapılacak olan Madame Tussauds müzesine götürülerek ziyaretçilerin ikinci kez beğenisine sunulacak. Heykelin Bodrum'daki tanıtım törenine Madame Tussauds İstanbul ve Legoland Dicovery Center Group Genel Müdürü Sarper Hilmi Suner, Türk Eğitim Vakfı (TEV) Yönetim Kurulu Başkanı Rona Yırcalı, TEV Genel Müdürü Yıldız Günay, TSK Mehmetçik Vakfı Genel Müdürü Emekli Tümgeneral A.Tamer Büyükkantarcıoğlu ve müzeyi gezenler katıldı. Sanat Güneşi'nin birebir ölçüleri ile yapılan balmumu heykelinin açılışına gazeteci Güneri Civaoğlu da katılarak, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Genel Müdür Sarper Hilmi Suner, heykelin 1968 yılında çekilmiş fotoğrafı referans alınarak yapıldığını söyleyerek "12 haftalık bir süreçte tamamı İngiltere'de üretildi. İngiltere'deki stüdyoda fotoğrafla ilgili ayrıntılı bir çalışma yapıldı. Elbisesinin orijinali TEV tarafından bize teslim edildi ve Londra'ya götürdük. Londra'da elbisesinin aynısı yapıldı. Üzerindeki boncukları bulmak oldukça zor oldu. Güzel bir işçilik yapıldı ve tamamlanarak, kıyafetin orijinalini geri teslim ettik. 2016 Aralık ayından itibaren İstanbul'da açılacak müzede sergilenmek üzere yerini alacak" dedi. Suner, Madame Tussauds İstanbul'da 2017 yılına kadar sanat, spor, siyaset dünyasından yerli yabancı 60 kişinin figürünün olmasını hedeflediklerini belirterek, "2017 yılı sonuna kadar 60 figür olmasını hedefliyoruz. Bunların içinde Gazi Mustafa Kemal, Kanuni Sultan Süleyman, Mevlana, Usain Bolt, Barış Manço, Adile Naşit gibi figürler de yer alacak. Amacımız ülkenin eğlence ve kültür hayatına bir şeyler katabilmek. Umuyorum ki başarılı olacağız" dedi.

Tanıtımın ardından katılımcılar, Zeki Müren'in heykeli ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Zeki Müren'in 20'nci ölüm yıldönümü nedeniyle Bodrum'da düzenlenecek etkinlikler bugün saat 20.00'de Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği'nde düzenlenecek Türk Sanat Müziği konseri ile tamamlanacak. Osman Tan Erkır'ın sunumuyla gerçekleşecek olan konserde, sanatçılar Ayşe Taş ve Bekir Ünlüataer sahne alacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Madame Tussauds Zeki Müren İstanbul Bodrum Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title