Haberler

Bocce Ümit Milli Takımı, Avrupa Şampiyonası Hazırlıklarını Sürdürüyor

Türkiye Bocce Ümit Milli Takımı, Samsun'un Alaçam İlçesi'nde Yaptığı Çalışmalar ile 20 Ekim'de Almanya'da Yapılacak Olan Ümit Erkekler Avrupa Şampiyonası Hazırlıklarını Sürdürüyor.

Türkiye Bocce Ümit Milli Takımı, Samsun'un Alaçam İlçesi'nde yaptığı çalışmalar ile 20 Ekim'de Almanya'da yapılacak olan Ümit Erkekler Avrupa Şampiyonası hazırlıklarını sürdürüyor.

Roma İmparatorluğu döneminde devlet adamları ve hükümdarların oyunu olan ve futbol gibi dünyanın her yerinde oynanan bir spor olan boccenin Türkiye'de daha çok ilde oynanması ve tanıtılması için Samsun'un Alaçam İlçesi'nde kampa giren Ümit Türk Milli Takımı, çalışmalarını burada sürdürüyor. 20 Ekim'de Almanya'nın Saarbrocker kentinde yapılacak olan Ümit Erkekler Avrupa Şampiyonası'nda başarılı olmak isteyen Bocce Ümit Milli Takımı bir yandan hazırlık çalışmalarına devam ederken diğer taraftan da

Bocce'nin tanınması için çeşitli ziyaretlerde bulunuyor. Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu Samsun İl Temsilcisi Bülent Şener, Bocce Milli Takım baş antrenörü Adem Yakıncı, antrenör Alper Cavit Kabakçı ve sporcular İbrahim Cidem, Tuncay Çiçekçi, Mesut Ergiş'ten oluşan Bocce Milli Takımı İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok'u makamında ziyaret etti.

Bocce Samsun İl Temsilcisi, Bülent Şener, boccenin Türkiye'de yeni tanınan bir spor dalı olduğunu kaydetti. Bocce Milli Takım baş antrenörü Adem Yakıcı ise, 20 Ekim tarihinde Almanya'nın Saarbrocker kentinde yapılacak olan Ümit Erkekler Avrupa Şampiyonası'nda başarılı olacaklarını belirtti. Turnuvaya 16 devletin katılacağını ifade eden Yakıcı, 3 kişilik bir spor grubu ile yarışmaya katılacaklarını iddialı olduklarını ifade etti.

Avrupa Şampiyonası'nda sporculara başarılar dileyen Başkan Tok ise, bocce sporunun Samsun'da tanınması için parkların etrafına bir kaç tane bocce sahası yapacaklarını kaydetti.

BOCCE NASIL OYNANIR?

Bocce müsabakaları, bireysel veya takım olarak yapılıyor. Oynanan sahanın yüzeyi oldukça düzgün olmalı. Yüzey asfalt, halı veya sentetik malzemeyle kaplanıyor. Saha 26 metre uzunluğunda ve 4 metre genişliğinde olup, kenarları 25 santimetre yüksekliğinde tahtalarla kapatılıyor. Oyun greyfurt büyüklüğünde ve 1 kiloya yakın ağırlıktaki toplarla oynanıyor. Toplar, bilardo topuna benziyor, ancak daha büyük ve ağır. Ayrıca, pinpon topu büyüklüğünde olan hedef top (Pallino) var. Oyunda tüm amaç, hedef topa

kendi toplarının daha yakın olmasını sağlamak. Top elle atılıyor ve hedef topa yaklaşan sayı alıyor, ancak rakibiniz topa çok yaklaşırsa ve daha yakınına kendi topunuzu yuvarlamak imkansız olursa rakip topu veya hedef topu vurmak için de atış yapılıyor. Takımlar 6'şar top kullanıyor ve takımlarda 3 asıl ve bir yedek oyuncu bulunuyor. Bireysel oynanırken ise 4'er top kullanılıyor. 12 sayıya ilk ulaşan taraf oyunu kazanıyor. Takım maçları tekler, çiftler ve üç kişilik gruplar arasında yapılıyor ve 2 oyun

kazanan maçı da kazanmış oluyor.

(İG-SA-EYB-ÖK-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title