Haberler

Böbrek Yetmezliği Olan Vatandaş İş İçin Geldiği Diyarbakır'da Aradığı Böbreği Buldu

Böbrek yetmezliği olan vatandaş iş için geldiği Diyarbakır'da aradığı böbreği buldu

DİYARBAKIR - Böbrek yetmezliği çeken Çorum'un Bayat ilçesi nüfusuna kayıtlı Erhan Elmas, aylarca aradığı böbreği, iş için geldiği Diyarbakır'da buldu. Nakil yapılan Elmas, sağlığına kavuştu.

Çorum'un Bayat ilçesi nüfusuna kayıtlı 26 yaşındaki kepçe operatörü Erhan Elmas, 5 yıl önce vatani görevini yapmak için gittiği askerde, böbrek yetmezliğinin olduğunu öğrendi. Hastalığını umursamayan ve yıllarca çeken Elmas, iş için Diyarbakır'a geldi. Burada ciddi sağlık sorunlarıyla karşılayan Elmas, kendisine uygun bir böbreğin bulunması için Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesine başvurdu. Bir süre bekleyen Elmas, sağlık sorunları artınca işini bırakarak, Bayat'a döndü. Elmas, yaklaşık 2 ay sonra aldığı telefonla adeta yeniden hayata döndü. Kendisine uygun böbreğin bulunduğunu öğrenen Elmas, geldiği Diyarbakır'da nakil ameliyatı olup, sağlığına kavuştu.

"Sağlığıma kavuştum, çok mutluyum"

Diyarbakır'da hastaneye başvurduğunda kendisine uygun böbreğin 10-11 yılda ancak çıkabileceğinin söylendiğini ve bu yüzden umutsuzluğuna düştüğünü anlatan Elmas, "Araştırmaya başladım ama ailede kan grubu uyuşan yoktu. Sonra bir akşam arkadaşlarla otururken telefon geldi, böbreğin bulunduğunu söylediler. Çok sevindim. Buraya gelmem gerektiğini söylediler. Biraz Doğu olduğu için tedirgin olduk. Kalktık geldik, sağ olsun hocalar, çalışanlar hepsi ailem gibi. Yabancılık çekmedim. Sağlığıma kavuştum, çok mutluyum. Umarım böyle devam eder" dedi.

"Herkes organ bağışında bulunmalı"

Organ bağışının korkulacak bir şey olmadığını, herkesin organ bağışında bulunması gerektiğini belirten Elmas, "İnsanların buna ihtiyacı var. Bütün hastane çalışanlarına, özellikle Organ Nakli Bölümündeki çalışanlara teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"350-400' yakın hastamız organ nakli bekliyor"

Organ Nakli Biriminin 7 yıl önce kurulduğunu ve bugüne kadar yüzlerce nakil gerçekleştirildiğini ifade eden Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yönetici Vekili Uzman Dr. Muhammed Asena ise, şunları kaydetti:

"Buradaki ekibimize sonsuz teşekkürlerimizi sunarım. Şuanda 140 böbrek, 300'e yakın kornea nakli gerçekleştirilen bir ünite burası. Hedefimiz, ideallerimiz çok büyük. Daha güzel sayılara ve sağlıklı nesillere ulaşmayı hedefliyoruz. Erhan hastamız 26 yaşında daha önce kepçe operatörlüğü yaptığı dönemde Diyarbakır'a iş münasebetiyle geliyor ve burada organ nakli için başvuruda bulunuyor. Erhan kardeşimizle birlikte 350-400'e yakın organ nakli için başvuruda bulunan var. Bu konuya önem atfediyoruz. Organ nakli bilincine hepimiz ulaşalım ve organ nakli bekleyen kardeşlerimize yardımcı olalım. Çorum'dan bir nakil gerçekleştirildi, Türkiye'nin çok çeşitli illerinden de başvuruda bulunan hastalarımız var."

"Bir hafta içerisinde sağlığına kavuştu"

Organ naklinin bir ekip işi olduğunu belirten Asena, "Organ nakli öncelikle bir ekip işi. Hastamız bilgilendirildikten sonra ivedi bir şekilde donör ile eş zamanlı hastanemize nakli gerçekleştiriliyor. Hastaneye giriş aşamasından sonra öncelikle nakil süreci akabinde klinik takip süreci önemli. Bu süreç bir gün içerisinde hatta saatlerce denilebilecek bir zaman diliminde gerçekleşebilecek bir olay. Hastamız operasyon, ameliyat birlikte bir hafta sürüyor süreç. Çorum'dan gelen hastamız da bir hafta içerisinde kendi işlerini görebilecek bir düzeye geldi" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Sağlık

Gazi Yaşargil Diyarbakır Çorum Sağlık Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title