Haberler

BMMYK'den İtalya ve Fransa'nın göç çıkışına destek

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiseri (BMMYK) Filippo Grandi, İtalya ve Fransa'nın düzensiz göç konusunun idaresinde Avrupa'da yeni bir tutum belirlenmesine yönelik mesajlarını cesaret verici bulduklarını ve desteklemeye hazır olduklarını belirtti.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiseri (BMMYK) Filippo Grandi, İtalya ve Fransa'nın düzensiz göç konusunun idaresinde Avrupa'da yeni bir tutum belirlenmesine yönelik mesajlarını cesaret verici bulduklarını ve desteklemeye hazır olduklarını belirtti.

Grandi, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, dün, Roma'da bir araya gelen İtalya Başbakanı Giuseppe Conte ile Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un düzensiz göç meselesinin Avrupa'da ele alınış tarzına birlikte değişim sinyalleri vermesini değerlendirdi.

Grandi, "Denizden kurtarılarak Avrupa'ya getirilen göçmenler konusunda İtalya ve Fransa'nın pratik, ilkeli, öngörülebilir çözümleri araştırmakta liderlik ve iyi niyet göstermeleri cesaret verici. Biz, BMMYK olarak destek vermeye hazırız." ifadelerini kullandı.

Conte ve Macron dün bir araya gelmişti

Roma'da dün akşam bir araya gelen iki liderden Conte, Avrupa'nın düzensiz göçün idaresinde yapısal değişiklik yapmasının önemli olduğunu, konuya pratik ve somut şekilde yaklaşmak gerektiğini söylemişti.

Macron da bu konuda İtalya'nın 2015'ten bu yana yalnız bırakıldığını belirterek, "İnanıyorum ki yeni AB Komisyonu ile ortak bir tutumu savunabiliriz. Böylece bütün ülkeler, bir şekilde Avrupa dayanışmasına katılabilir ya da mali olarak cezalandırabilirler." ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Birleşmiş Milletler Fransa İtalya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

21 Nisan hangi burç? 21 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 21 Nisan tarihi hangi burç olur? 24 Nisan Çarşamba 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 24 Nisan burç yorumları nedir? AKREP DOLUNAYI ne zaman? Akrep Dolunayı etkileri neler? Burçlara etkileri neler olacak? BURÇ YORUMLARI! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı kapalı mı, neden kapalı? Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs kutlamaları yasak mı? Samsun Belediyesi hangi parti? Samsun Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne zaman görüşecekler? Buket Dereoğlu kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Buket Dereoğlu kaç yaşında, nereli? Buket Dereoğlu biyografisi! Sandık Kokusu kadrosuna hangi isim katıldı? Kadroya dahil olan isim kim? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik canlı yayında neden kavga etti? Kavganın sebebi ne? Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title